banner388

Koruyucu ailede yetişti, Tıp Fakültesini kazandı

Samsun’da 9 yıldır Koruyucu Aile yanında kalan Dilara Akarsu, LYS’de 453 puan alarak 18 binin içine girdi ve hayallerini süsleyen Tıp Fakültesini kazandı.

Koruyucu ailede yetişti, Tıp Fakültesini kazandı

Samsun’da 9 yıldır Koruyucu Aile yanında kalan Dilara Akarsu, LYS’de 453 puan alarak 18 binin içine girdi ve hayallerini süsleyen Tıp Fakültesini kazandı.

15 Ağustos 2017 Salı 15:46
Koruyucu ailede yetişti, Tıp Fakültesini kazandı

Samsun Haber Samsun’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası’nda bakım altında iken 2008 yılında Diş Hekimi Hanife Yapıcı tarafından koruyucu aile olarak alınan Dilara Akarsu, çocukluğundan beri hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)’ndan 453 puan alarak ilk 18 binin içine giren Dilara Akarsu, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 


İL MÜDÜRÜ BALCI’DAN ZİYARET

Sevincini paylaşmak için Dilara Akarsu’yu ve Koruyucu Ailesini evinde ziyaret eden Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Dilara Akarsuyu ve ailesini tebrik etti. Balcı, “Kızımız ve sizin adınıza çok mutlu olduk. Bu başarı kızımız ve sizin için olduğu kadar bizim için de gurur verici bir başarı. Dileğimiz o dur ki, ömrü de başarıları da uzun olsun. Bu yıl ilimizde sadece Dilara kızımızın değil onun gibi 10 çocuğumuzun daha üniversiteye yerleştiği bilgisini aldık. Çocuklarımızı yurt ve yuvalardan alıp aile yanında bakım veya ev sistemi bakım modeliyle yetiştirdiğimizde sonuçların da yükseliyor olması bizi çok mutlu ediyor. Ben inanıyorum ki ilerleyen yıllarda üniversite mezunu sayımız daha da artacak”  dedi.


BU BAŞARININ YARISI BENİMSE DİĞER YARISI ANNEME AİTTİR

Çocukluk hayalim dediği tıp fakültesi için çok çalıştığını ifade eden Dilara Akarsu, “Geçen yıl LYS’de ilk 30 binin içine girmiştim. Fakat tıp fakültesine girmem için yeterli değildi. Ailem başka bölümler yazmamı tavsiye etseler de ben kabul etmedim. Onlarda benim fikrime ve hayallerime saygı duydular ve şansımı bir daha deneme fırsatı verdiler. Çok yoğun bir çalışma temposunun ardından tercih sonuçları açıklanınca yüzümüz güldü. Bu zorlu dönemlerimde benden desteğini esirgemeyen aileme ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu başarının yarısı benimse diğer yarısı anneme aittir” diye konuştu.


İYİ BİR EĞİTİM VE İLGİ İLE BAŞARIYA ULAŞTI

Koruyucu aile olduklarında Dilara’nın daha ilkokul 4. sınıfa gittiğini söyleyen Hanife Yapıcı, “O zaman Dilara’nın okul başarısı istenilen seviyede değildi. Ama iyi bir eğitim ve ilgi ile kendi sınırlarını zorlamaya başladı ve sonunda o çok hayal ettiği tıp fakültesini kazanmayı başardı. Şimdi okul kaydını yapmaya beraber gideceğiz. Bize bu mutluluğu tattırdığı için çok teşekkür ediyorum. Şimdi biricik kızımı okumaya gönderiyorum. İlerleyen zamanlarda nasipse bir çocuğa da Koruyucu Aile olmak ve bir çocuğumuzun daha hayatına dokunarak, faydalı bir birey haline gelmesine yardımcı olmak istiyorum” şeklinde konuştu.


Ziyaretin sonunda Dilara Akarsu’ya hediyesini veren İl Müdürü Tekin Balcı, aileyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABER: Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 15.08.2017 20:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kıvanç 2017-08-16 00:14:34

Dr. Hanife Yapıcı, hem Samsun'un en iyi hekimlerinden birisidir hem de mükemmel karakterde bir insandır. Evladı Dilara'nın hayat ışığı,örneği ve daima en sağlam desteği olduğundan hiç şüphe duymamak lazım. Esasında Sayın Hanife Yapıcı, herkese örnek olmalıdır. Yetiştirme Yurtlarında kalmak zorunda olan bir çok çocuğumuz var.; bunlara toplumun "iyi" insanları sahip çıktığında böyle güzel böyle kıvanç dolu hikayeler oluşuyor.

Avatar
Bilal 2017-08-15 16:25:47

Dilara kardeşimizi tebrik ediyorum.
Vatana ve millete hayırlı olmasını dilerim.
Hiçbir başarı tesadüf değildir.

Avatar
bu haberleri yaparken dusundugunuz oluyo mu 2017-08-17 07:50:25

Koruyucu ailede yetisti tip kazandi. Tek o koruyucu ailedeydi anlasilan. Digerleri ne oldu diye dusuneniniz yok mu. Veya kendi ailesinde yetisenler daha mi kotu sartlardaydi da tip kazanamadilar?