banner388

Konuşan Eller İşaret Kursu

Samsun'un İlçesi Olan Alaçam'ın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tarafından Engelliler Haftası Kapsamında Düzenlenen “Benim Bir Engelim Yok” İsimli Resim Sergisinin Açılışı Bugün Yapıldı

Konuşan Eller İşaret Kursu

Samsun'un İlçesi Olan Alaçam'ın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tarafından Engelliler Haftası Kapsamında Düzenlenen “Benim Bir Engelim Yok” İsimli Resim Sergisinin Açılışı Bugün Yapıldı

13 Mayıs 2016 Cuma 14:59
Konuşan Eller İşaret Kursu

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenmiş olan Programa Alaçam'ın Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam Hakimi Ahmet Cömert, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Dodur, Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal ve davetliler katıldı.
Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Dodur "Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki asıl engelli olan önüne bir zorluk çıktığında hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmet belki bir gün bizlerede lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatlarını engelsiz hale getirebiliriz. Buda ailelerimizi daha fazla anlamak için, biraz empati yapmamız yeterli olacaktır” dedi.

‘’KONUŞAN ELLER İŞARET KURSU’’

Slayt gösterisi ve işaret dili ile şiirlerin okunması ve parodiler ile devam eden program sonunda Halk Eğitimi Merkezinin destekleriyle “Konuşan Eller İşaret Dili Kursu”na tören organize edildi. Ocak ayında başlayan ve yaklaşık olarak 2,5 ay süren kursun sonunda işaret dilini öğrenen 20 kursiyer; sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Program sonunda konuşma yapan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “İletişim çağında yaşıyoruz ama maalesef iletişimden uzağız. Bu anlamda bu kurstan önemli mesajlar çıkarmamız gerekiyor. Kurs imkanını yaratan başta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze kurslara ilgi gösterip başarıyla tamamlayanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
İşaret Dili Kursiyerlerinin “Benim Bir Engelim Yok” adlı hazırladığı el sanatları sergisinin açılışı ve gezilmesi ile program son buldu.

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.