banner388

Komşu İftarları Kardeşlik Sofrasına Dönüştü

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen ’komşu iftarları’ etkinlikleri, gönül sohbetleri ve Kur'an ziyafeti programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Komşu İftarları Kardeşlik Sofrasına Dönüştü

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen ’komşu iftarları’ etkinlikleri, gönül sohbetleri ve Kur'an ziyafeti programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

12 Haziran 2016 Pazar 14:47
Komşu İftarları Kardeşlik Sofrasına Dönüştü

Her akşam farklı bir mahallede oluşturulan komşu iftarları ve farklı camilerde organize edilen gönül sohbetleri ile Kur'an ziyafeti programları vatandaşlara Ramazan ayının maneviyatını gönülden yaşatıyor .

GÖNÜL SOHBETLERİ VE KUR’AN ZİYAFETİ
Her akşam farklı bir camiide düzenlenen Gönül Sohbetleri ve Kur’an Ziyafetleri dahilinde Yaşardoğu Hacı Hatun Camisi'nde Türkiye Ezan Okuma Birincisi Mustafa Özyılmaz ve İstanbul Eyüp Sultan Camii Müezzin Kayyımı Türkiye Birincisi Hasan Tok, kıraatiyle gelenlere eşsiz bir Kur’an ziyafeti verdi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından teravih namazı sonrası vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.

KARDEŞ İFTARLARI
Komşu iftarları etkinliğinin kardeşlik sofrasına dönüştüğünü belirten Erdoğan Tok, 7’den 70’e herkesin aynı sofrada buluştuğunu, mahalle sakinlerinin kaynaşmaya vesile olduğu komşu iftarlarının aynı ekmeği paylaşan insanların birbirleri arasındaki kardeşliğini, birlik ve beraberliğini güçlendirdiğini söyledi.

HER KUŞAKTAN İNSAN BİR ARADA
Teravih namazı sonrasında vatandaşlarla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, her fırsatta halkın arasında olmaya çalıştığını kaydetti. Belediye olarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz komşu iftarlarının örnek olduğunu belirten Başkan Tok, "Kardeşliği dayanışmayı ve birliği hedeflediğimiz iftarlarımızda halkımıza hem hal, dertlerine ortak, sofralarına misafir olmak için bir araya geliyoruz. Her kuşaktan insanın aynı ortamda buluştuğu iftarlarımızda toplumsal yapının temel taşı olan aileyi oluşturuyoruz. İlkadım halkıyla her akşam kucaklaşarak ailemizi büyütüyoruz" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 12.06.2016 14:54
Anahtar Kelimeler:
KomşuErdoğanIftar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.