banner388

Klimalara dikkat!

Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi kısmi rahatsızlıklara maruz kalınmaması için klimalara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Klimalara dikkat!

Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi kısmi rahatsızlıklara maruz kalınmaması için klimalara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

20 Temmuz 2017 Perşembe 11:12
Klimalara dikkat!

Samsun Haber - Yaz ayları geldi, sıcaklar başladı. Haliyle klimalarda vatandaşlarca sıkça kullanılacak bir konuma geldi. Serinlemek için hemen başvurduğumuz klimalar bazen tehlikeli de olabiliyor. Özellikle kısmi felçli durumlar yaratacak boyutlar oluşturabiliyor. 

Klima kullanımında karşısında doğrudan oturulmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. lima kullanımında öncelikle doğru ayarların yapılması gerektiğinin altını çizen Yolaydın, “Yaz ayları için uluslararası standartlarda önerilen değerler 22 ile 25 santigrat derece arasındadır. Burada üst değere yakın ayarları seçmek sağlık açısından önemlidir.''dedi.

Klima sıcaklığının iyi ayarlanması gerekiyor

Yolaydın, ''Sıcak ortamlardan soğuk ortamlara ani girişlerin soğuk çarpmalarına, hatta kısmi felçlere neden olabileceğinden sıcaktan bunalmış olunsa dahi, soğuk ortama girildiğinde hemen klimanın esintisinin önünde durulmaması gerekmektedir. Kumandayı 18 C’ye ayarlamak, klimanın ortam sıcaklığını çok uzun sürelerde ve zorlanarak bu sıcaklığa indirmeye çalışacağından enerji sarfiyatının artmasına neden olacak. Arabaları klimaları çalıştırmadan önce camları açarak, bir süre açık tutmanın içeride oluşan sıcak havanın hızlıca tahliyesi sağlanmalıdır ve araç klimalarında da termostat değeri 22 C civarı olmalıdır.'' şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.