banner388

Kızılırmak Deltası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası'nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini açıkladı. 

Kızılırmak Deltası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası'nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini açıkladı. 

07 Eylül 2016 Çarşamba 14:29
Kızılırmak Deltası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Golf Sahası'nda düzenlenen kahvaltı programında biraraya geldiği basın mensuplarına Kızılırmak Deltası'na yönelik açıklamalarda bulundu. Yılmaz şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye'nin UNESCO'daki daimi temsilcimiz dün akşam beni arayarak 'Gözünüz aydın! UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiniz ve onların da sayfasında yayınlandı' dedi. Bu listeye girebilmek için 2 yıl öncesinden müracaat etmiştik ve müracatımız Nisan 2016'da kabul görmüştü. Kendi içlerindeki bürokratik engellerden dolayı bu karar internet sayfalarında yayınlanmamıştı. Kızılırmak Deltası'nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmiş olması beni çocuklar gibi sevindirdi. Deltanın doğal kültürel miras olarak UNESCO’nun listesine dahil edilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti’nin dünyaya tanıtılması, korunması ve uluslararası kaynaklardan da yararlanılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayabilmek adına UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilme girişimimizle önce 'UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmiş bulunmaktayız. Samsun Kızılırmak Deltası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne adaylık sürecini tamamlayarak, UNESCO Dünya Miras Merkezi’nin resmi web sitesi olan ‘http://whc.unesco.org/en/tentativelists/state=tr’ adresindeki geçici listede yerini almıştır. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmek demek 'UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne adayız' demektir. Şu anda hiçbir doğal alan daimi listede yok, ama biz kesin listeye girmek için şimdiden çalışmalarımıza başlayacağız. Bu çalışmalarımızı uluslararası düzeyde sürdüreceğiz, çünkü bu daimi listeye girebilmemiz için bazı şartlar önümüze koyacaklar. Temelde oradaki insanımızı herhangi bir mağduriyete uğratmadan onları da bu çevrenin mutlu bir parçası haline getireceğiz.”

Son Güncelleme: 07.09.2016 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.