banner388

Kerami Gürbüz'den yargı reformu değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesine, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz'den bir açıklama geldi.

Kerami Gürbüz'den yargı reformu değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesine, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz'den bir açıklama geldi.

30 Mayıs 2019 Perşembe 19:55
Kerami Gürbüz'den yargı reformu değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesine bir yorumda Kerami Gürbüz'den geldi. Samsun Baro Başkanı olan Kerami Gürbüz'den yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Bugün sayın Cumhurbaşkanı tarafından Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklandı. Hazırlanma sürecine yargının tüm paydaşları ile YÖK'ün de dahil olduğu belge 9 amaç, 63 hedef ve bu doğrultuda yapılacak 256 faaliyeti içeriyor.
Belge yargının diğer unsurları ile ilgili reform niteliğinde hedefler belirlediği gibi avukatın yani savunma kurumunun, yargı erki içerisinde hak ettiği şekilde temsil edilmesine yönelik hedefler de belirliyor.

Samsun Barosu'nun yıllardır, önerdiği, talep ettiği bir çok talebinin de yer aldığı strateji belgesi yargının işleyişi ve avukatlığın geleceğine ilişkin olarak umutlanmamızı sağlayacak nitelikte bir metin.

Metnin işlerlik kazanabilmesi için bir dizi yasal ve yönetsel düzenlemeye de ihtiyaç var. Bundan sonraki sürecin de amaçlanan hedeflere ulaşılarak tamamlanması için tüm paydaşlar ile görüşerek ve istişare ederek katkı sağlamaya devam edeceğimizi ve Samsun Barosu olarak bu güne kadar olduğu gibi sürecin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
Bu metnin hazırlanması sürecindeki emek, gayret ve tavırlarından dolayı Sayın Adalet Bakanı ile TBB Başkanı'na ve katkı sağlayan tüm paydaşlara şükranlarımızı, bu belgeyi açıklayarak ilgili yetkililer için bir yol haritası olarak belirlenmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanına minnetimizi sunuyorum.
Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yargı camiasına, avukatlara ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
Samsun BarosuYARGI REFORMU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2019-05-30 20:33:52

Siz 2010 da reform yapip bütün fetöcüleri yargiya hsky ya doldurdunuz.yetmez ama evet kazuğiyla. Şimdi başka cenaatlerimi dolduracaksiniz? Adalet hukuk reformka değil adil yargi ile olur. Bu reform da boooooooşş ve inandiricikikdan uzak....

Avatar
Cemalettin Özcan 2019-05-30 20:37:18

Herşey güzel görülebilir ancak uygulamalara bakmak gerek.Uygulamalarda tam tersi kararlar veriliyor.
Hakim ve Savcilarimiza özgürlük v mutlak dokunulmazlık verilmeli.

Avatar
zjdjdj 2019-05-31 07:10:57

Sorar misiniz? Cumhurbaskaninin uni. diplomasi nerdeymis.