banner388

Kaymak: Samsun, Karadeniz’in amiral gemisi

Samsun İl Ekonomi Toplantısı’nda açılış konuşması yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Samsun, Karadeniz’in amiral gemisi. Bölgenin en önemli etkin şehri” dedi.

Kaymak: Samsun, Karadeniz’in amiral gemisi

Samsun İl Ekonomi Toplantısı’nda açılış konuşması yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Samsun, Karadeniz’in amiral gemisi. Bölgenin en önemli etkin şehri” dedi.

01 Mart 2018 Perşembe 17:46
Kaymak: Samsun, Karadeniz’in amiral gemisi

Samsun haber - Samsun İl Ekonomi Toplantısı Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun’un coğrafik ve jeopolitik konumunun iyi kullanılmasıyla şehrin daha da gelişebileceğini belirtti.


Toplantıda açılışkonuşmasını yapan Osman Kaymak sözlerine başlarken, “İçişleri Bakanlığımızın 5 Kasım 2016 tarih ve 8154 sayılı yazılı talimatı kapsamında ilimizin ekonomik durumunu ve potansiyelini, istihdam konularını değerlendirmek amacıyla hem ilgili kamu kurumlarımız hem de şehrimizin ekonomik aktörleri olan esnaflarımız, işadamlarımız ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin davet edildiği bu yılın 1. toplantısını düzenlemiş bulunuyoruz.Bu toplantılar çok anlamlı toplantılar. Kurumların bu toplantılara katılmaları, fikir beyan etmeleri ilimiz için çok iyi bir durum. Milletvekillerimizi de çağırabiliriz çünkü ilin genel ve politik yapısı bu toplantılarda konuşulacak. Bütün sektörlerin iyiliği açısından ben önemsiyorum. Konuşmalardan belki kurumlar birbirlerinden etkilenecek, yeni çalışmalar yapacaklardır” dedi.


“SAMSUN BÖLGENİN EN ÖNEMLİ ETKİN ŞEHRİ”


Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin en önemli şehri olduğunu vurgulayan Kaymak, “Biliyorsunuz ben Vali olarak çalışmaya başlayalı 7-8 ay oldu. Ben vali olarak özellikle çalışma alanlarımdan birisi olarak çalışma ve ekonomiyle, aynı zamanda eğitimle de bunu bir iş edinmişimdir. İl bazında yer oranı potansiyelimiz çok yüksek ama zaten ilimizde bugüne kadar çok güzel çalışmalar yapılmış, belli bir seviyeye gelmiş. Diyoruz ki Samsun, Karadeniz’in amiral gemisi. Bölgenin en önemli etkin şehri. Jeopolitik, ekonomik ve coğrafi yapısı, bağlantılı yolların üzerinde bulunması gibi bir çok özelliğe sahip. Bütün bu konumları kullanan Samsun çok daha iyi yerlere gelebilir” diye konuştu.


“SAMSUN BÖLGENİN EN ÖNEMLİ İLİ AMA BİZ BUNU İYİ KULLANAMIYORUZ”


Vali Kaymak, Samsun’daki öğrenciler ve onların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirterek, “İlimizin 240 bin öğrencisi var ve 60 bin üniversite öğrencisi, toplam 300 bin öğrenci. Bu gençlik bizden iş, aş isteyecekler, bu öğrencilerin gerçekten Samsun’u terk etmeden güzel işlerde çalışmaları ve şüphesiz Samsun’un daha güçlü bir yer olması, daha çok üreten bir il olması, Türkiye’nin güçlenmesi anlamını taşır. O anlamda da aslında hükümetimiz, devletimiz de Samsun’da kamu kurumlarının yapılanması açısından tam bir bölgeyi yönlendiren il konumundadır. Diğer illerdeki yapılanmalara bakıyoruz, yani bu yönde yine Samsun aslında bu coğrafyanın da bölgesel lideri olma özelliğini koruyor ama bunu çok iyi kullanamadığımızı düşünüyorum. Kendimize bir özeleştiri yaparak nerelerde eksik kaldık, biz bunu yaparken birilerini suçlamak anlamında demiyorum, Samsun’un potansiyeli çok yüksek, bu potansiyeli daha iyi kullanabileceğimizi düşünüyorum. Bu çerçevede de herkes her anlamda çok daha açılım sağlayacak. Hem ilimiz açısından hem de bölge açısından önemli bir hizmet olacaktır. İlimizi etkileyecek büyük ve köklü çalışmalara ihtiyaç var. Şu anda bu durum için ikinci üniversite gündemde, konuşuluyor. Duyduğumuz kadarıyla sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci üniversite konusunda girişimleri olmuş” şeklinde konuştu.


“BUNLAR ÖNEMLİ KONULAR”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a geleceğinden de bahseden Kaymak, “İlimizin ulaşım açısından batı ve doğu çevre yolu, bunlar ilimizdeki önemli yollarımız var. Raylı sistem de yapılıyor ama artık sayıyı taşımıyor, bunlar önemli konular. Malum önümüzdeki günlerde sayın Cumhurbaşkanımız 24 Mart’ta Samsun’a gelecek. Cumhurbaşkanımız’a ileteceğiniz konular varsa hazırlayabilirsiniz. Biz bir brifing hazırlıyoruz, bildiğimiz kadarıyla Yaşar Doğu Spor Salonu’nda toplantı yapacaklar, onun öncesinde salonun önünde bir miting gerçekleşecek. Kendisini Spor Salonu’nda ağırlayacağız, orada kendisiyle konuşma şansımız olacak. Cumhurbaşkanımız’ın talimatlarıyla başlayacak konular olabilir” dedi.


Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından ekonomik konular tartışılmaya başlandı.


Haber: Dilek Alabulut

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.