banner388

Kayıp Sinem 17 yıldır bulunamadı

Samsun'da 2000 yılında 5 yaşındayken evinin önünde kaybolan Sinem Özdemir, 17 yıldır bulunamadı.

Kayıp Sinem 17 yıldır bulunamadı

Samsun'da 2000 yılında 5 yaşındayken evinin önünde kaybolan Sinem Özdemir, 17 yıldır bulunamadı.

10 Aralık 2017 Pazar 11:11
Kayıp Sinem 17 yıldır bulunamadı

Samsun Haber - Samsun'da 2000 yılında henüz 5 yaşındayken evinin önünde oyun oynarken kaybolan Sinem Özdemir 17 yıldır bulunamadı. Samsun'da son 5 yıldır tüm faili meçhul olaylar çözülürken sadece kayıp Sinem dosyası aydınlatılamadı. Kaybolduğu tarihten bu yana 6 emniyet müdürü ve 6 başsavcı değişen Samsun'da Sinem Özdemir'in yaşayıp yaşamadığı halen tespit edilemedi.


SİNEM'İ ARARKEN BAŞKA BİR CESET BULUNDU

2010 yılında polis ekipleri kayıp Sinem'in küçüklük fotoğrafını İstanbul Adli Tıp Kurumuna göndererek yeniden yüzlendirme istedi ve 15 yaşındaki halinin görüntüsü oluşturuldu.


Sinem Özdemir'in dosyası 2014 yılında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dönemin Cumhuriyet Savcısı olan ve şuan Bölge Adliye Mahkemesi'nde savcı olarak görev yapan Vedat Soğukpınar'a verildi. Soğukpınar, önce Zeytinlik Mahallesi'nde cinsel suçlardan yargılanan, hapis cezası bulunan ve sabıkası olan kişileri belirledi. Belirlenen isimlerin dosyaları incelenirken 2008 yılında intihar eden Ahmet Demirci'nin adı ön plana çıktı. 


Sinem'in evine yakın bir yerde oturan Demirci'nin 1995 yılında 2 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp kanıt yetersizliğinden beraat ettiği ortaya çıkınca, eşi ifadeye çağrıldı. Eşinin ifadeleri doğrultusunda Demirci'nin evinin mutfağında kazı yapıldı. Yapılan kazıda bir çocuğa ait olduğu belirlenen kemik, diş ve kafatası parçaları bulundu. Alınan parçalar incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu ile Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. İncelemeler sonucunda kemiklerin uzun süre toprak altında olması nedeniyle deforme olduğu ve kimlik DNA'sının tespit edilemediği ancak bulunan kemik parçalarının 15 yaşından büyük bir kişiye ait olduğu belirlendi.


Ortaya çıkan faili meçhul cinayetle ilgili olarak ekipler, Samsun ve ilçeleri başta olmak üzere yakın illerdeki 15 yaş ve üzeri kayıp başvurularını incelemeye aldı. Ancak bir sonuca ulaşılamadı.

DHA

Son Güncelleme: 10.12.2017 11:13
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.