banner388

Kavurucu sıcaklarda fırıncıların ekmek mücadelesi…

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklıklarında fırıncılar 200 derecelik fırınlarda mesai yapıyor.

Kavurucu sıcaklarda fırıncıların ekmek mücadelesi…

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklıklarında fırıncılar 200 derecelik fırınlarda mesai yapıyor.

27 Temmuz 2023 Perşembe 20:05

Samsun’un Çarşamba ilçesinde fırın işçileri sıcak havalardan dolayı zor şartlar altında çalışıyor. 40 derecelik sıcak havada 200 dereceyi bulan fırın sıcaklığının yanı başında ekmek çıkaran fırın işçileri, ekmek parası için sıcak havaya katlanmaları gerektiğini söylediler.

“Fırın alanı 50-60 derece civarında”

Kaliteli ekmek sunmak için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen fırın işçisi Hasan Acçay, “Fırın işçisi dışarıda 40 derece olan sıcaklığımız fırının içine girdiği zaman 50-60 derece civarında oluyor. Ekmeğin sıcaklığı bize vurduğunu tahmin ettiğimiz zaman sıcaklık derecesi 60 dereceği buluyor. Bu zorluklarda 35 sene çalıştığımız için alışkın olduğumuz için bu bizi zorluyor. Ama her şeyin bir zorluğu var biz de ekmek parası için bu zorluğu çekmek zorundayız. Bu sıcağın altında çalışmak zorundayız. Halkımızı kaliteli mallarımız ile memnun etmek için soğuk sıcağı göz ardı etmeden bütün emeklerimizi veriyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.