banner388

Karadeniz'in en büyük fuarı Samsun'da

Karadeniz Bölgesi’nde yapılacak olan en büyük tarım ve hayvancılık fuarı Samsun’da 28 Eylül'de açılacak.

Karadeniz'in en büyük fuarı Samsun'da

Karadeniz Bölgesi’nde yapılacak olan en büyük tarım ve hayvancılık fuarı Samsun’da 28 Eylül'de açılacak.

12 Ağustos 2016 Cuma 18:50
Karadeniz'in en büyük fuarı Samsun'da

İkinci kez Samsun’da açılacak olan fuar Karadenizin en büyük fuarı olma özelliği taşıyor. TÜYAP tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Samsun Valiliği, Samsun  Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği ve Ziraat Mühendisleri Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi destekleri ile hazırlanan “Samsun Tarım Fuarı 2016”, 2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
Fuarın ana teması Tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri ikinci kez tek çatı altında sunmayı amaçlayan ve her yıl daha da profesyonelleşen, konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan fuar, iki ayrı salonda, 10 bin m2 kapalı, 40 bin m2 açık alan olmak üzere toplam 50 bin m2’lik alanda gerçekleştirilecek.

Etkinlikler ve profesyonel alım heyeti çalışmaları
Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve ilgili diğer kuruluşların yer aldığı fuar toplantısında, çiftçilere yeni vizyon kazandıracak sektörel konferans ve seminer konuları belirlendi. Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda aynı zamanda Samsun 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı için, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan tüm il ve ilçelerden, çiftçilerin ve tarım sektörü mensuplarının fuar alanına ulaşımının ücretsiz otobüs ve servislerle ulaştırılması kararları alındı.
Ayrıca, TÜYAP yurt dışı ofisleri aracılığıyla yapılan etkili tanıtımlar ile Irak, İran, Gürcistan, Ürdün, KKTC, Rusya, Azerbaycan, Fas, Tunus’tan alım heyeti daveti ve iş görüşmeleri organize edilecek olan fuarı, on binlerce çiftçi ve profesyonel ziyaretçi için önemli ticari anlaşmaların gerçekleşeceği bir platform haline geleceği ifade edildi.

Fuarın fırsatları
“Samsun Tarım Fuarı 2016”nın ziyaretçi ve katılımcılarına; üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri aynı çatı altında bulabilmek, yerli ve yabancı yatırımcılarla yeni iş bağlantıları kurabilmek, farklı ürün ve teknolojileri fiyat avantajları ile bulabilmek, bölgenin ve Samsun’ un önemli tarımsal avantajlarını incelemek, fırsatları detaylı analiz etmek, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilmek gibi pek çok fırsat sunduğu belirtildi.

28-Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Samsun Tarım Fuarı 2016”, 2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinlikler ve alım heyeti çalışmalarının ele alındığı, değerlendirme toplantısına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, TÜYAP Samsun yöneticileri, OMÜ Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi’nden öğretim üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.
 

Son Güncelleme: 12.08.2016 19:06
Anahtar Kelimeler:
SamsunFuarTüyap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.