banner388

Karadeniz'de kefal bereketi

Sinop'ta denize açılan balıkçılar kasalarını kefalle doldurdu.

Karadeniz'de kefal bereketi

Sinop'ta denize açılan balıkçılar kasalarını kefalle doldurdu.

09 Şubat 2018 Cuma 09:28
Karadeniz'de kefal bereketi

Sinop'ta havaların düzelmesiyle birlikte balıkçılar denize açıldı. Balıkçı Yahya Ok, mevsimi olan kefalin bol miktarda avlandığını söyledi. Havaların daha da soğumasıyla birlikte avlanan kefal miktarını artacağını ifade eden Ok, "Hava çok soğuk olmasına karşın gece denize açılan balıkçılarımız iskeleye yaklaşık bir ton kefal avlayarak döndü. Biz bu artışı havaların soğuk olmasına bağlıyoruz çünkü kefal balığı hava ne kadar soğuk olursa o kadar artar. Eğer hava şartları böyle devam ederse daha da artacaktır” dedi.

“İYİ BİR AVCILIK OLDU”

Kefalin kilosunun 10 liradan satıldığını belirten Ok, "Kısır geçen sezon itibarıyla iyi bir avcılık oldu. Avlanan balıklar tezgahlarda kilogramı 10 liradan satışa sunulmaya başlandı. Vatandaşımız taze taze kefal balığı tüketebilirler. İnşallah ilerleyen günlerde avcılık böyle devam eder” diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.02.2018 09:30
Anahtar Kelimeler:
SinopKaradenizBalıkçı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-02-09 14:34:34

Kefalinde lezzeti yok. Kum tadıyor mübarek.