banner388

"Kapınızın önüne bir kap su koyun"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sıcak yaz günlerince vatandaşların sokak hayvanları için kapılarının önlerine bir kap su ve yiyecek bırakmalarını istedi.

"Kapınızın önüne bir kap su koyun"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sıcak yaz günlerince vatandaşların sokak hayvanları için kapılarının önlerine bir kap su ve yiyecek bırakmalarını istedi.

09 Temmuz 2018 Pazartesi 13:31
"Kapınızın önüne bir kap su koyun"

Samsun haber - Atakum Belediyesi geçtiğimiz yıllar ilçenin çeşitli noktalarına sokak hayvanları için su ve yiyecek bulunan mamamatikler koydu. Mamamatiklere hergün düzenli olarak mama ve su bırakılırken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, vatandaşların kapılarının önlerine sokak hayvanları için su ve yiyecek bırakmalarını istedi.

"İHTİYAÇLARINI ÖNEMSİYORUZ"

Atakumluların hayvan sever yapılarının olduğunu belirten Başkan Taşçı, "Hemşerilerimiz sokak hayvanlarına verdiği önemi her zaman hissettiriyor. Biz de Atakum Belediyesi olarak ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirdiğimiz mamamatikler, köpek kulübeleri ve kedi evleriyle sokak hayvanlarının yaşamına destek sağlıyoruz. Yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçlarını gideriyoruz. Sokak hayvanları da tıpkı insanlar gibi acıkıyor, susuyor, sıcaklardan bunalıyor. Onların ihtiyaçlarını önemsiyoruz ve bu önemden hareketle, Atakum'u sokak hayvanları için de yaşanılabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.

"SOKAK HAYVANLARINA KARŞI DAHA DUYARLI OLMALIYIZ"

Mamamatiklerin vatandaşların attığı geri dönüşüm malzemeleriyle çalıştığına dikkat çeken Başkan Taşçı, "Vatandaşlarımız su içtikleri pet şişeleri çöpe atmak yerine mamamatiklerimize attığında, belli miktarda kedi-köpek maması, cihazın mama kabına dökülüyor. Bu sayede hem çevre kirliliği önlenirken, hem de hayvanların yiyecek ve içecek ihtiyacı karşılanmış oluyor. Bu anlamda vatandaşlarımızı sokak hayvanlarına karşı daha da duyarlı olmaya ve kapılarının önüne bir kap su ve yiyecek koymaya davet ediyorum" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.