banner388
banner390
banner410
banner408

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Samsun'a geldi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konferansa katılmak için Samsun'a geldi.

banner269

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Samsun'a geldi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konferansa katılmak için Samsun'a geldi.

20 Mart 2018 Salı 11:47
Kamu Başdenetçisi Malkoç, Samsun'a geldi

Samsun haber - Samsun'da Adalet, Hukuk ve Kamu Denetçiliği Kurumu konferansı düzenlenecek. Konferansa katılmak için Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Samsun'a geldi.

İlk olarak Samsun Valisi Osman Kaymak'ı ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Bizim illerimiz hak ettikleri yerdeler mi bunu kendi aramızda konuşmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin çok geniş potansiyeli var. Örneğin, yılda 5 milyon Rus Türkiye’ye geliyor. Aynı zamanda da 600-700 bin civarında Arap da serinlemek adına Türkiye’ye geliyor. Bunlar bir ülke için büyük nimetler. Türkiye hizmet kalitesi açısından, sağlık eğitim ve ekonomi açısından da son yıllarda fevkalade mesafe kaydetti. Bunlar yeterli değil. 2023 hedeflerine baktığımızda yapmamız gereken çok daha iş var. Çünkü her nasıl biz hizmet kalitesini arttırmaya çalışıyorsak ülkelerin de birbirleriyle olan yarışları var. Türkiye’nin 2023 hedefi dünyadaki ilk 10 ülke arasına girmek. Burada herkese görev düşüyor” dedi.

"MEDENİYETİN İNŞASININ İLK ADIMIDIR"

Türkiye'nin dünya insanlığının haysiyetini temsil ettiğini belirten Malkoç, "Ekonomisi dünya ekonomileri arasında kalkınmada ilk 3 sıraya giren bir ülke. Türkiye bir taraftan DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ederken bir taraftan da kalkınma hızını bir noktada tutuyor ve dünyadaki kalkınmada önde olan ülkelerden biri. Diğer taraftan ise demokrasisini geliştirmeye, hukuk alanında atılımlar yapmaya, insan hakları konusunda bölgeye örnek olmaya çalışan bir ülke. Dünyanın hiçbir ülkesinde 3 buçuk milyon mültecinin barındığı söylenemez. Ama Türkiye ölümden kaçan, evleri yıkılan ve annesi babası ölen insanlara ev sahipliği yapıyor. Bu çok önemli. Belki bunun zorlukları var ancak bu önümüzdeki medeniyetin inşasının ilk adımıdır. Temellerinin atılmasıdır. Belki gelişmiş ülkeler bu mültecilere iyi bakmıyor ancak Türkiye bunlara gönlünü açtı ve ekmeğini paylaşıyor. Bir taraftan terörle mücadele ediyor, bir taraftan kalkınma hızını dünyada en iyi yapmaya çalışıyoruz, diğer taraftan da dünya insanlığının haysiyetini temsil ediyoruz. Bunlar güzel şeyler ancak bunlarla yetinmeyeceğiz” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.