banner388

İşte Samsun'daki OSB’lerin durumu

OSBÜK’ün Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısına katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, şehirdeki OSB’lerin doluluk oranlarını açıkladı.

İşte Samsun'daki OSB’lerin durumu

OSBÜK’ün Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısına katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, şehirdeki OSB’lerin doluluk oranlarını açıkladı.

15 Aralık 2018 Cumartesi 10:02
İşte Samsun'daki OSB’lerin durumu

Samsun'da yapılan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından yapılan Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısına 60. Hükümet Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere, Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol, Giresun Valisi Sayın Harun Sarıfakıoğlu, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Gümüşhane Vali Vekili Ali Arıkan, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Fuat Köktaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Recep Kılınç, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Teşvik Uygulamaları ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Zergül Özbilgiç, Siyasi Parti Temsilcileri, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan 18 şehirdeki 56 OSB'nin başkanları, Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilgili kurum temsilcileri ile iş insanları katıldı.

Toplantıya katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, çarpık sanayileşme sorununa önlemek için çalıştıklarını belirterek, "Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel nüfusunu barındıran Samsun ilimizde 7 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır.  OSB'lerde ağırlıklı olarak makine sanayisine yönelik yedek parça, enjeksiyon ürünler, cerrahi el aletleri ve medikal ürünlerin imalatı, mobilya imalatı ile gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler yer almaktadır. Samsun Merkez OSB, şehir merkezine yakın konumu nedeniyle yatırımcılar açısından tercih edilebilir bir alandır. Fakat %100 dolulukta ve genişleme alanı bulunmamaktadır.

Samsun Gıda OSB, Tekkeköy ilçemizde yer almakta olup ilk etabı %100 doluluğa ulaşmış, ikinci etabı için yer tahsislerine başlanmıştır. Samsun şehir merkezine yaklaşık 40 dakika mesafedeki Kavak ilçemizde yer alan OSB'nin ilk etap doluluk oranı %76, ikinci etap doluluk oranı ise %17'dir.

Samsun'un merkez ilçelerden sonraki en büyük nüfusa sahip Bafra ilçesinde kurulu olan ve ikinci etabı Medikal İhtisas OSB olarak düzenlenen OSB'nin doluluk oranı ise %83'tür. Bu organize sanayi bölgelerimizde 138 firmada 8.500, ilimizde bulunan 20 sanayi sitesinde ise 8.326 firmada 23.500 kişi çalışmaktadır." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.