banner388

İşte Muhtemel Samsun Belediye Başkan Adayları! Aday toto dönemi!

Gözler 19 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da yapacağı aday açıklamasına çevrildi, nefesler tutuldu. Ancak kimlerin aday olacağı konusunda çeşitli çevrelerden gelen bilgi akışı da adeta “Aday toto”ya döndü.

İşte Muhtemel Samsun Belediye Başkan Adayları! Aday toto dönemi!

Gözler 19 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da yapacağı aday açıklamasına çevrildi, nefesler tutuldu. Ancak kimlerin aday olacağı konusunda çeşitli çevrelerden gelen bilgi akışı da adeta “Aday toto”ya döndü.

12 Ocak 2019 Cumartesi 20:03
İşte Muhtemel Samsun Belediye Başkan Adayları! Aday toto dönemi!

MHP’YE BIRAKILAN İLÇELER

Samsunhaber.com Haber Merkezine gelen tahmini aday listeleri Samsun’un birçok ilçesinde büyük sürprizlerin olmayacağını gösteriyor. Milliyetçi Hareket Partisine yakın çevrelerin iddiasına göre MHP Genel Merkezinde Samsun’un 4 ilçesinden söz ediliyor. Bunlardan Asarcık ve Alaçam kesin olarak MHP’ye bırakılıyor. Diğer iki ilçeden biri büyük bir ilçe olacak denilse de bu durum kesinleşmiş değil. 

İLKADIM VE CANİK KİMİN?

MHP’ye yakın çevreler önceleri krize neden olan İlkadım Belediye Başkanlığı için önce ”İlkadım bizde” denilse hiçbir yetkili bu iddiayı doğrulamadı. Buna göre Asarcık, Alaçam kesin. Kavak’ın MHP’ye bırakılması gündemde. Ancak bu ilçe için soru işaretleri var. MHP’ye bırakılan büyük bir ilçe olarak da İlkadım veya Canik olarak gösteriliyor. 

AK PARTİ VERMEK İSTEMİYOR

AK parti, MHP’ye Canik’i vererek İlkadım’dan vazgeçirip ikna etmeye çalışıyor. Bunun için İlkadım’a karşılık Canik’in yanında 4 ilçeyi daha gözden çıkardıkları söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’da adayları açıklarken edinilen izlenim de Samsun’da toplamda 5 ilçenin MHP’ye bırakılacağı yönündeydi.

MİLLETVEKİLLER ANLAŞTI MI?

Samsun AK Parti Milletvekillerinin de kendi istedikleri adaylar konusunda anlaştıkları söyleniyor. Fuat Köktaş’ın Kavak’ta Salih Çelik isminde ısrar ettiği söyleniyor. Yusuf Ziya Yılmaz’ın Vezirköprü’yü, Orhan Kırcalı’nın Hamit Kılıç’la Bafra’yı istediği öne sürüyor. Köktaş aynı zamanda İlkadım ve Çarşamba için de devrede. Kavak’ta mevcut Başkan İbrahim Sarıcaoğlu ve Hamit Seven arasında gidip gelen adaylık Salih Çelik baskısı nedeniyle “MHP’ye bırakılabilir” deniliyor.
 

KİM NEREDEN ADAY OLACAK?

Çarşamba’da Adem Taflan, Salıpazarı’nda mevcut aday Halil Ergül veya pazarlığın durumuna göre MHP’ye bırakılabilir, İlkadım’da Erdoğan Tok’la devam, durumu göre İlkadım Zihni Şahin’e de bırakılabilir, MHP de İlkadım’da Necattin Demirtaş için zorluyor. İlkadım ilçesi karar konusunda en çok kararsız kalınan ilçe konumunda. Atakum İshak Taşcı ile devam, Terme’de ilçe başkanı, Tekkeköy Hasan Togar ile devam, Ladik mevcut Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ya da MHP’ye bırakılabilir, Bafra Hamit Kılıç, Vezirköprü mevcut Başkan İbrahim Sadık Edis, Yakakent mevcut başkan Hüseyin Kıyma ya da MHP’ye verilebilir, Havza’da AK Parti ilçe başkanı aday olarak düşünülüyor, bu ilçe de MHP ile yapılan görüşmelerde masaya yatırılmış durumda.

Samsunhaber.com
 

Son Güncelleme: 12.01.2019 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 2019-01-13 02:08:58

Bundan sonra Koalisyonlar dönemi eskide kalacak.Ülkemiz çağ atlayacak.Dolar çağ atladı.
1.61 den 5.47 ye zıpladı. 16 yıldır AK PARTİ KAZANDI Hep Halk kaybetti.Ak parti kazanacak biz yine kaybedecekkkk.

Misafir Avatar
erkan 2019-01-14 09:42:02 @Halil

Halil bey yorum yaparken biraz araştır öyle yap dolar 1,61 iken asgari ücretli kaç dolar alıyordu şimdi kaç dolar alıyor bir ona bak birde dolar 1,61 iken asgari ücretli kaç ekmek alıyordu şimdi kaç tane alıyor yada dolar 1,61 iken asgari ücretli kaç tüp alıyordu şimdi kaç tüp alıyor bunlara bakalım.

Beğenmedim! (11)
Avatar
Kavaklı 2019-01-12 21:49:00

Seçimi seçmen yerine partililer yapmış.Bize oy kullanmak düşmez.Hayırlı olsun.

Avatar
Demirhan 2019-01-13 08:20:11

Bu şartlarda bir kaç ilçede hatta samsun merkezde iyi partiye simdiden hayırlı olsun diyebiliriz

Avatar
Hüseyin 2019-01-13 09:14:43

Oh oh kendileri yaz miş çizmiş oynuyor o olacakmişta bu olacak yani halkın aklıyla dalga geçmeyin siyasetçiler.

Avatar
Samsunlu 2019-01-13 18:12:48

Fuat köktaş denilen şahsın bir kere mecliste sesini duyan varmı, bu şahıs ne ise yarar . Yerel seçimlerde ortaya çıkıp belediye başkanlarını belirlemeye çalışması çok saçma degilmi. Bu fuat koktasi vazgeçilmez yapan soz sahibi yapan nedir Allah için çıksın biri soylesin. Kavak belediye başkanı seçilir seçilmez hemen sülalesini belediye doldurduğu yetmediği gibi birde müdürlük makamlarına getirmesini unutan yöneticilere hatirlatalim

Avatar
Ali 2019-01-13 06:46:14

Biz bu durumda figüran oluyoruz. Bunlar neyine güveniyor bu kadar. Eyyyy Samsunlu seçmenler resmen bizimle dalga geçiliyorrrrr

Avatar
Havza 2019-01-12 21:56:03

Havza Tuncer Keskini istiyor. Mhp ye birakilmalidir. Gidin anket yapin gorun. Sonuc ne cikarsa kabul mu. Haydi buyrun. Milletin sesine kulak verin. Her yerde.

Avatar
Samsun'un özevladı 2019-01-13 01:28:30

Bu akparti ye bu kadar gebe kalmanın sebebi nedir?? Asarcık MHP nin Salıpazarı MHP nin Tekkeköy MHP nin yanına bir de Ondokuzmayıs veya Yakakenti koy alsana belediye başkanlığı, hepsini topla bir Atakum bir Canik bir İlkadım, yanından geçemez haydin seçime nereyi neye satıyorsunuz?nerede halkın iradesi?nerede seçme seçilme hakkı???