banner388

İshak Taşçı referandum sonucunu değerlendirdi

16 Nisan tarihinde yapılan referandumda Samsun'da 'Hayır' oyu çıkan tek ilçe Atakum oldu. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu sonucu bakın nasıl değerlendirdi.

İshak Taşçı referandum sonucunu değerlendirdi

16 Nisan tarihinde yapılan referandumda Samsun'da 'Hayır' oyu çıkan tek ilçe Atakum oldu. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu sonucu bakın nasıl değerlendirdi.

05 Mayıs 2017 Cuma 14:14
İshak Taşçı referandum sonucunu değerlendirdi

Samsun Haber - Başkan Taşçı, referandum sonuçları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Gönül isterdi ki; daha yüksek bir oran olsun. Yüzde 50’yi aşmak isterdik elbette. Bu psikolojik olarak daha iyi olurdu. Sonucu değerlendirirken oranın genel seçimdeki oy oranlarına bakıldığında normal bir sonuç olduğu görülüyor. Bunu herkes kabul ediyor. Atakum’da AK Parti ve MHP oylarını değerlendirmek lazım. ‘Hayır’ oyları da sadece CHP’nin oyları değil. Rakamsal olarak kayıp gibi görünse de oy oranımızı arttırmış bulunuyoruz. Kesinlikle normal ve bir hayal kırıklığı yok. Yüzde 51-52 evet de çıksa normaldi. Atakum’da 1 Kasım’da yüzde 47.5 oy oranıyla 46 bin 500 oy aldık. Halk oylamasındaki ‘Evet’ oyları yüzde 46.4’de kaldı. ‘Hayır’ oylarını ‘Kırmızı’ olarak değerlendirirsek, Samsun’daki tek kırmızı çıkan Atakum’daki durum canımızı sıktı ama aslında Atakum’da oyumuzu arttırdık. Sürecin başlangıcında çok gerilerdeydik. Süreç ilerledikçe kendimize yüzde 50’nin üstüne çıkarmak gibi bir hedef koymuştuk. Sürecin Türkiye genelinde de çok rahat geçeceğini düşünmüştük. Çok çalıştık. Bu tempoyla yüzde 50’nin üstüne çıkabileceğimizi düşündük. Referandum vatandaşların oyu ile kabul edildi. Seçim bitti. Şimdi daha çok çalışacağız. ‘Hayır’ çıkan mahallelere daha çok hizmet getireceğiz. Atakum Belediye Başkanı olarak ‘Evet’ diyen de ‘’Hayır’ diyen de benim vatandaşımdır. Halk oylaması bir parti ve Belediye Başkanının seçimi değildi. Anayasanın 18 maddesindeki değişikliği oyladık. Atakum’da ‘Evet’ oyları da bizim için bir başarıdır."

"Hizmet Değerlendirilmedi"

Başkan Taşçı, sözlerine şöyle devam etti: "Atakum Sosyal Demokrat insanların yoğun olarak yaşadığı bir ilçedir. Oy atarken çok düşünürler. Atakum’da ‘Evet’ oyları yüzde 55 çıksa sürpriz olurdu. ‘Evet’ oyları en fazla yüzde 51-52 çıkabilirdi. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de en fazla yüzde 52 beklemiştim. Gördüğünüz Atakum hızla gelişiyor. Bu kadar nüfus alan bir yerleşim yeri daha var mı? Hep farklı profilden insanlar geliyor. Ama bu halk oylamasında sandığa giden seçmenler oyunu kullanırken bizim belediye hizmetlerimizi sorgulamadı. ‘Seçimde oyum senin başkan ama bu bir tercih hayır vereceğim’ diyenleri de gördük. Hizmetlerimiz sorgulanmış olsa 'Evet' oyları açık ara önde çıkardı. Sonuç hayır ağırlıkta gibi görülse de bize göre oyumuzu 2014’deki yüzde 38’den, yüzde 46,5’a çıktı. 1 Kasım’da da yüzde 47.5 oy almıştık. Atakum’da ‘Hayır’ çıkmasında CHP’nin ‘Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak’ şeklindeki kampanyası da etkili oldu. Atakum’un seçmen yapısı buna uygun. Sonuçları sandık bazında inceliyoruz. Muhtarlardan rapor alıyorum. Mahallelerdeki durumu en iyi muhtarlar bilir. Mesela çok hizmet verdiğimiz mahallerden ‘Hayır’ fazla çıkmışsa, bunun nedenini sorduğumuzda ‘Hizmeti karıştırma’ diyorlar. ‘Evet’ ve ‘Hayır’ oylarına dair bir analiz yaptığımızda, yaptığımız hizmetten çok,  vatandaşların siyasi tercihlerinin etkili olduğunu görüyor ve anlıyoruz."

 Kaynak: Hedef Halk Gazetesi

Son Güncelleme: 06.05.2017 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2017-05-05 15:31:58

atakum 3302 sok dizimize kadar çamur içinde yaşıyoruz yol yok kaldırım yok hizmet nerelere yapılıyor anlamadım

Avatar
Uykucu 2017-05-06 04:49:50

Sanirim baskan uyuyor, biri onu uyandirsin