banner388

İş sağlığı ve güvenliği nasıl daha iyi olabilir? 

Pozitif OSGB'de Sorumlu Müdür ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şevket Temelli, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirme bulundu. 

İş sağlığı ve güvenliği nasıl daha iyi olabilir? 

Pozitif OSGB'de Sorumlu Müdür ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şevket Temelli, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirme bulundu. 

25 Kasım 2022 Cuma 17:39
İş sağlığı ve güvenliği nasıl daha iyi olabilir? 

Şevket Temelli iş sağlığı ve güvenliği mevduatı, iş sağlığı ve güvenliğinin nasıl daha iyi olabileceği ve Pozitif OSGB olarak sektörde neleri amaçladıklarına dair açıklamalarda bulundu.

Şevket Temelli şu ifadelere yer verdi:

GEÇMİŞTEN BUGÜNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hemen hemen 10 yılı geçmiş durumda. Bu 10 yıllık süre zarfında iş sağlığı ve güvenliğinin başlangıcında özellikle işverenler bunun birkaç dokümantasyondan oluşan bir zorunluluk olduğunu düşünürken bugün artık OSGB'lerin referanslarını sorgulayan konuma gelmiş durumda. 

Bu bizim için oldukça sevindirici bir durum. Bizim arzuladığımızda, işverenlerin hizmet kalitesini sorgulayacak düzeyde olmaları. Bu noktada biz bunun yeterli olmadığını maalesef günümüzde yaşanan iş kazalarını gördüğümüzde hissediyoruz. Demek ki bu noktada alınması gereken daha uzun bir yol var.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ NASIL DAHA İYİ OLABİLİR?

Devletin, işverenler, çalışanların, STK'ların, meslek odalarının ve sendikaların topyekûn mücadelesi ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği daha iyi bir seviyeye gelebilir. Özellikle devletin yükümlülüklerinden başlamak gerekirse devlet, kanunların düzenlenmesi organizasyonun kurulması ve denetim organizasyonunun daha etkin noktalara gelmesi ile mevcut durumu daha iyi seviyeye getirebilir. 

İşverenlere de düşen çok fazla yükümlülük var. Bunun sadece bir yasal gereklilik olmasından öte, işçilerin sahadaki güvenli hareketleri, ortamın daha güvenli noktaya gelmesi gibi durumlarla iş kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda inançlı ve kararlı olmalarını bekliyoruz.

Çalışanlar ise iş kazaları ve meslek hastalıklarıyla ilgili konularda uyum ve inanç konusunda biraz daha gelişim kaydedebilir. 

POZİTİF OSGB SEKTÖRDE NELERİ AMAÇLAR?

2022 yılının başında hizmete giren Pozitif OSGB olarak amacımız, bölgemizde faaliyetimize mevcut deneyimli iş güvenliği uzmanları, iş yeri hekimleri ve diğer sağlık personelinden oluşan kadrolarımızla bu hizmet anlayışımız en üst noktaya taşımak istiyoruz. Bununla ilgili olarak saha denetimlerinde meslek hastalıklarına ve iş kazalarına yol açan uygunsuz durumların etkin bir şekilde üzerine giderek, işverenlere yasal yükümlülükleri konusunda destek vererek kararlılığımızı sonuna kadar devam ettirmek ve bu noktada kendimizi geliştirmek gibi bir hedef seçtik.

Konuya dair detaylı bilgilendirme için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


 


 

Son Güncelleme: 25.11.2022 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hep tiyatro 2022-11-26 00:53:06

Bu ülkede insan hakları yok iş sağlığı ve güvenliği nasil olur acaba