banner388

İş adamları Samsun'a 16 okul yaptırdı

İş adamları Samsun'a son iki yılda 16 tane okul yaptırdı.

İş adamları Samsun'a 16 okul yaptırdı

İş adamları Samsun'a son iki yılda 16 tane okul yaptırdı.

22 Ağustos 2017 Salı 11:23
İş adamları Samsun'a 16 okul yaptırdı

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iş adamları yaptığı görüşmeler sonucunda son 2 yılda 16 okul yaptırıldığını söyledi. 

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası var. Bu kampanya kapsamında eğitime destek verenlere vergi muafiyeti sağlanıyor. O zamanlar bir okul yaklaşık 1 milyon TL’ye yapılıyordu. Samsun’da bu parayı verecek kişi sayısı 5’i geçmez. 20 okul yapılacağı zaman ne yapacağız diye düşündük. Şöyle bir şey yapalım dedim: Biz bağışçıya ‘okulun maliyeti şu kadar siz ne verebilirsiniz?’ deyince genel olarak 250 bin TL cevabını aldık. ‘250 bin lirasını da İl Özel İdaresi versin. Geri kalanını da Büyükşehir Belediyesi versin. Okulu yaptıranın ismini okulda yaşatalım’ dedik. Ve bu görüşmeler sonucunda Samsunumuzun çeşitli yerlerinde 2 sene içinde 16 tane okul yaptırdık" dedi.


Başkan Yılmaz aynı zamanda eğitime yatırım yapan iş adamlarına teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2017-08-22 11:34:06

il milli eğitim müdürlüğü bazı okulları taşıyıp o okulları ilköğretim okulu haline getirdi gidin bakın Malazgirt ilköğretim okulu dökülüyor haber yapın