banner388

İlkadım ve Canik'te kentsel dönüşüm alanları incelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun'un İlkadım ve Canik ilçelerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm alanlarını inceledi.

İlkadım ve Canik'te kentsel dönüşüm alanları incelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun'un İlkadım ve Canik ilçelerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm alanlarını inceledi.

11 Ağustos 2018 Cumartesi 17:19
İlkadım ve Canik'te kentsel dönüşüm alanları incelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun'da kentsel dönüşüm yapılacak alanları inceledi. Bakan Kurum, İlkadım ve Canik ilçelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşümler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KARAR ALINACAK" 

Özellikle İlkadım ve Canik ilçelerindeki kentsel dönüşüm alanlarını inceleyen Bakan Kurum, “İlkadım ve Canik ilçelerinde devam eden kentsel dönüşüm sorunlarını yerinde tespit edeceğiz. Kentsel dönüşüm noktasında yapılması gereken neyse kararlarını alıp sahada uygulamasını yapacağız. Canik'te sanayi alanının dönüşümü cami yapımı etrafında bir külliye mantığında gençlerin, çocukların ve yaşlıların her türlü faaliyetler yapabildiği, yeşil alanı olan, içerisinde hiçbir rantın olmadığı, şehre ve doğaya saygılı, çevreye duyarlı proje gerçekleştireceğiz. Burada bisiklet yolları, yürüyüş yolları, sağlıklı yaşamla ilgili alanlar, millet parkıyla bütünleşmiş olacak. Sanayi alanıyla birlikte 200-250 dönüm alana tekabül ediyor. Millet bahçesi iki katına büyümüş olacak. Bununla ilgili belediyemiz master planı hazırlıyor. Master planı çerçevesinde bu millet bahçesi büyüyecek. Samsunlu vatandaşlarımızın gününü geçirebilecekleri, mutlu oldukları bir alan olması noktasında projemizi inşallah gerçekleştirmiş olacağız” dedi. 

Bakan Kurum Samsun’un çevresel olarak daha iyi noktaya gelmesi için gayret göstereceklerini ifade ederek, şunları söyledi: 

"Sıfır atık ile alakalı birçok kamu kuruluşunda projeler gerçekleştireceğiz. Mavi bayraklı plaj sayımızı artıracağız. Kamu lojmanlarının satımı, oturanlardan talebi olan yerlerden başlayarak satışı noktasında projelerimiz var. Yine atıl tarım arazilerinin kiralanarak veya satılarak tarımı arttırmaya yönelik projelerimiz var. Bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hızlı etkin verimli şekilde bunları yapıyor olacağız." 

"TANKLARLA KORKUTAMADILAR DOLARLA KORKUTAMAZLAR"

Türk milletinin dolarla korkutulamayacağını belirten AK Parti Çevre Kültür ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Şehrimizin, şehircilik açısından geleceği konusunda atılacak adımlar için bakanımızla yapacağımız istişareler çok önemli. Teşkilat mensuplarımızla Samsun'da önemli başarılara imza attık. 24 Haziran seçimlerinin hemen arkasından başkanlık sistemi hükümetinin oluşması, Cumhurbaşkanımızın halkın oylarıyla yeni sistemin ilk başkanı olarak seçilmesiyle yeni süreç başladı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz büyük azimle çalışmalara devam ediyoruz. Burada öncelikle sorunlarımız var. Sorunlarımızın çözümü noktasında Cumhurbaşkanımızı şehrimize geldiğinde altını çizdiği noktaları bizlerde milletvekili seçilir seçilmez hayata geçirme noktasında irade gösteriyoruz. Samsun hem tabiat varlıkları hem kültürel zenginliği hem de gelecek vizyonuyla ilgili almış olduğu önemli kararlarla birlikte çok önemli şehir. Dünyada artık ülkelerden ziyade şehirlerin yarıştığı sürece girildi. Biz attığımız adımlarla geleceğin şehirlerini şekillendiriyoruz. Biz ülke olarak bir takım saldırılarla karşı karşıyayız. Biz çalışmaya, projelerimize devam ediyoruz. 15 Temmuz'da tankla topla korkutamayanlar dolarla hiç korkutamazlar. Biz tanımış olmaları gerekiyordu. Hala tanımayan varsa bilsinler ki bu badireden de milletçe tek yürek olarak çıkacağız” diye konuştu. 

Ziyarette Bakan Kurum'a hediye veren AK Parti İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Çok kıymetli Bakanımız Ordu'da yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu. Davetimizi kırmayarak dün akşam şehrimize geldi. AK Parti İl Başkanlığımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Sayın Bakanımızı şehrimizde ve partimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. 24 Mart'ta gerçekleştirdiğimiz kongrede göreve geldik. Sizler gibi genç bir yönetimi kurulumuz var. 24 Haziran seçimlerinde milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte iyi bir koordinasyonla çalıştık. Elhamdülillah sonuçlarını da güzel şekilde aldık. Kongremiz ve bayramdan sonra hızlı şekilde sahaya inerek yerel seçim çalışmalarına başlayacağız. Cumhurbaşkanımız seçim çalışmaları kapsamında Samsun mitinginde bahsettiği özellikle kentsel dönüşümle ilgili birçok konuyu toplantılarda istişare edeceksiniz. Toplantımızın şehrimizin sorunlarına katkı yapacağına ve hızlı şekilde çözüme kavuşacağına inanıyorum."
 
Ziyarette ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçe belediye başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan da yer aldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sayın Bakan 2018-08-11 22:19:38

Sanayi alanında yer sahiplerine eğer mümkün ise Dolar bazında para ödenmeli. Tabi en mantıklısı bu .. Değil mi ?? Bu millet parkı işi pek inandırıcı değil. Mantık dışı. Orada kaç insan ekmek yiyor bunu da söyledi mi yanındaki zatlar..

Avatar
Hasan durbak 2018-08-11 22:43:02

Bakanım Yusuf Ziya bey çiftlik te vinç in orada niçin bulunduğunu izah ediyor gibi

Avatar
İsmet yıldız 2018-08-12 21:55:55

Sn bakanım Gülşan sanayi yüzlerce işyeri ve binlerce çalışanı ile Samsun’un önemli bir işmerkezidir. Samsun sanayileşme noktasında geri kalmış istihdam sorunu yaşayan bir ilimizdir sn valimiz bizzat ifade ediyor hal böyleyken stat millet bahçesi olcak bu yeterlidir bununüstüne önemli bir iş merkezini acımasız ca yok edip tekrar bir yeşil alana gerek yoktur iş ve aş daha önemlidir kaldıkı karşı taraf Doğu park olarak mevcut bir yeşil alan vardır herkonuda israf haramdır hemen yan tarafta piazza arazisi belediyeninken 1100$ dan satıldı burası komik rakamlara kamulaştırmak isteniyor bu haksızlık tır kaldıkı yargı buranın belediyenin yapmak istediği bu haksız planlamayı kökten iptal etmiş en son Danıştay da mülk sahiplerini haklı görerek kararını vermiştir bütün bunlar Yok sayılarak size hala aldatıcı yanlış kararlarını empoze etmeye çalışıyorlar böyle devam ederse ilk seçimde halk aynı cezalandırma yı tekrarlıyacaktır yıkmak kolaydır ama bedelide ağırdır saygılarımla

Avatar
cevdet 2018-08-12 22:11:33

ne dönüşümü hepsi laf

Avatar
Özlem 2018-08-13 00:42:26

Hapishanedekiler rahat olsun diye ilkadıma bağlı köylerdeki insanları susuz bıraktılar ilk önce alt yapı yapılır daha sonra ne yapılacaksa yapılır

Avatar
Emin 2018-08-13 15:07:08

Allah icin bir kerede gelin o güzel parmaklarinizla vezirkopru hastanesini isaret ederek buranin hali ne olacak diye demeç verin ayakta alkışlayalım

Avatar
Mustafa Değerli 2018-08-11 22:34:12

Sayın bakanım sanayi alanının dönüşümü ile ilgili yargının kesinleşmiş kararlarını dikkate almanızı arz ediyorum.eski idarecilerimizin ısrar ettiği yanlışlıklar seçim sonuçları ile orantılıdır sizi yanıltmasınlar bu ikinci bir başarısız sonucu doğurur . Size yakışan objektif bakmaktır saygılarımla

Avatar
Ömer safi 2018-08-11 22:38:53

Bakanım yanınızdakiler icraatları ile partinizin bir milletvekili kaybının sorumlularıdır. Onları dinlerken lütfen bu gerçeği hatırlayınız