banner388

İlkadım'da Külliye dönemi

İlkadım'da hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçe için hazırlanan külliye projesi ile örnek olmayı planlıyor.

İlkadım'da Külliye dönemi

İlkadım'da hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçe için hazırlanan külliye projesi ile örnek olmayı planlıyor.

17 Ekim 2016 Pazartesi 18:28
İlkadım'da Külliye dönemi

Geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleştirilen törenle hizmete başlayan Derebahçe Sosyal Tesisleri’nin ilk konukları din görevlileri oldu. Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat ve yaklaşık 200 cami imam ve müezzin ile bir araya gelen Başkan Erdoğan Tok, ilçe sınırları içerisinde bulunan camilere yaptıkları hizmetleri anlattı.
Camilere büyük destek
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye olarak camilerin bakım, onarım, tamir, tadilat ve çevre düzenlemeleri işlemlerine bu yıl 672 bin TL bütçe ile destek verdiklerini söyledi. Tok, "İlkadım Belediyesi olarak ilçemizde yer alan her camimize destek oluyoruz. Camilerimizin gerek çevre düzenlemesini gerek abdest yerlerini yeniden inşa ediyor, camimiz eksikliklerini el birliği ile gideriyoruz. Bizler bu işi severek yapıyoruz. Severek güzel işlere, büyük projeler imzalar atıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Mimarisi ile muhteşem olacak"
Özellikle mimarisi ile Türkiye’nin ender eserlerinden birisi olacak olan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliye inşaatının çalışmalarının ara vermeden sürdürüldüğünü belirten Başkan Tok, "Atalarımızın büyük önem verdiği Selçuklu mimarisi örnek alınarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev maabet olacak. Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan üzerine kurulan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi özelliği olan dev eserin her bir köşesi özel ve örnek olarak inşa ediliyor. Ahşap malzeme ve kesme taş malzemeleri ile yapımına devam edilen Türkiye’ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye’de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de olacak. Söz verdiğimiz gibi tamamen Selçuklu mimarisine uygun kesme taş ve ahşaptan inşa edeceğimiz Cami ve Külliyemiz için çalışmalarımızı titizlik ile devam ediyor. Projemizin beton dökme çalışmalarında sona gelindi. Şimdi dev eserimiz, kesme taş ve ahşap malzemeler kullanılarak inşasına devam edilecek. Barındırdığı mimarisi ile dikkat çekecek olan Camii ve Külliye projemiz, faaliyete geçtiğinde Türkiye’nin sayılı eserleri arasına yerini alacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.10.2016 19:20
Anahtar Kelimeler:
IlkadımKülliyeCamii
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.