banner388

İlkadım'da Komşu İftarları Etkinlikleri Devam Ediyor

İlkadım Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen iftar yemeğinde üç mahalle tek sofrada buluştu.

İlkadım'da Komşu İftarları Etkinlikleri Devam Ediyor

İlkadım Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen iftar yemeğinde üç mahalle tek sofrada buluştu.

11 Haziran 2016 Cumartesi 14:22
İlkadım'da Komşu İftarları Etkinlikleri Devam Ediyor

Cedit, Liman ve Hançerli Mahalle sakinlerinin beraber orucunu açtığı iftarda konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Komşu iftarlarımızdaki gayemiz; kardeşlik, birlik ve beraberlikti. Gördüğümüz tablo bunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.
Komşu iftarları dahilinde Liman, Cedit ve Hançerli Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Erdoğan Tok iftar yemeğine katılan vatandaşları tek tek dolaşarak Ramazan ayını kutladı. Liman Mahallesi Öğretmenler Caddesi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde İlkadım Belediye Başkanı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

KOMŞU İFTARLARI GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYOR
Üç yıldır düzenlenen komşu iftarlarının yıllardır eksiksiz bir şekilde amacına ulaştığını belirten Başkan Erdoğan Tok, “Komşu iftarlarımızı üç yıldır başarılı, amacına uygun bir biçimde uyguluyoruz. İftar alanında bulunan masaları tek-tek ziyaret ettim. Komşular, dede-torun, gelin-kaynana bir araya gelmişler. Bizimde komşu iftarlarını yaparken ana düşüncemiz buydu. Allah’a şükürler olsun ki, üç yıldır bu gayemizi yerine getiriyoruz. Her şey çok güzel gidiyor, bir yandan projelerimiz hızla yükselirken bir yandan vatandaşlarımızın isteklerini yerine getiriyoruz. Bizler biriz beraberiz bir bütünüz. Tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz. Allah’ın bizlere sağladığı birliğimiz ve beraberliğimiz için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Bizim etrafımızda ki bütün İslam ülkelerinde ne yazık ki, kan var gözyaşı var açlık var sefalet var. Allah’a şükürler olsun ki ayakta dimdik duran bir Türkiye var. Bu sebepten dolayı Türkiye’nin huzurlu olmasını istemeyen dış güçler var ki biz ne kadar güçlü olursak etrafımızı o derece toparlarız ve daha büyük bir ülke haline geliriz. Ülkemizin huzurunu içerden ve dışarıdan bozmak isteyen şey güçleri Rabbim fırsat vermesin. Allah tekrar tekrar birliğimizi dirliğimizi daim etsin diyor komşu iftarlarımıza katılarak yine birlik beraberlik örneği gösteren halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÖNÜL SOHBETİ YÜREKLERE İŞLEDİ
Başkan Tok, iftar programından sonra akşam-teravih namazı arası Hastanebaşı Camisi'nde Yıldırım Beyazı Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kuru Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal’ın katılımıyla düzenlenen sohbet programında yer aldı. Prof. Dr. Mehmet Ünal, Hastanebaşı Camisi’nde yapmış olduğu sohbette Ramazan ayı, Kur’an ve Toplum temalı mesajlar verdi. Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek için Müslümanlar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Ünal, Ramazan'ın 11 ayın sultanı olmasının ne anlama geldiğini anlattı. Kur'an'dan uzak olan toplumların akıbetinin hayırlı olmadığını belirten Ünal, Kur'an ve sünnete tüm Müslümanların sarılması gerektiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 11.06.2016 14:31
Anahtar Kelimeler:
IlkadımKomşuErdoğanIftar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.