banner388

İlkadım'da Komşu İftarları Devam ediyor

Komşu İftarları etkinlikleri dahilinde İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Sokaklara kurduğumuz bu sofralar zengini fakiri herkesin sımsıkı bir arada kalmasını sağlıyor” şeklinde konuştu.

İlkadım'da Komşu İftarları Devam ediyor

Komşu İftarları etkinlikleri dahilinde İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Sokaklara kurduğumuz bu sofralar zengini fakiri herkesin sımsıkı bir arada kalmasını sağlıyor” şeklinde konuştu.

17 Haziran 2016 Cuma 12:15
İlkadım'da Komşu İftarları Devam ediyor

İlkadım Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve Ramazan ayı boyunca sürecek olan komşu iftarlarının son durağı İstasyon Mahallesi oldu. Üç yıldır düzenli olarak düzenlenen iftar yemeğine mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. İftar alanında yoğun bir kalabalık oluşturan vatandaşlarla sohbet eden ve Ramazan aylarını kutlayan Başkan Tok, vatandaşlar tarafından teşekkür ile karşılandı. Gerçekleştirilen komşu iftarı programında İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri bir arada oruçlarını açtılar.
İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen Komşu İftarları’nın sadece fakir sofrası olmadığını 7’den 70’e herkesin kucaklaştığı masalar olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadım Belediyemiz olarak düzenlemiş olduğumuz komşu iftarlarımızın bir yenisi İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinlerimiz ile beraber gerçekleştiriyoruz. Saadet Caddemizde gerçekleştirdiğimiz bu iftarımız her sene dolu dolu geçiyor. İlkadım’da Ramazan her yıl daha da güzel geçiyor. Çünkü kardeşliğimizi her yıl daha büyük ve içten paylaşıyoruz. Her yıl daha kalabalık oluyoruz. Komşu İftarlarımızın ilk senesinde vatandaşlarımız kurulan bu masalara oturmaktan çekiniyorlardı. Acaba bir fakirin garibanın hakkını yer miyim diye. Bu sofralar zengini, fakiri buluşturmak için kurulan masalar. Bu sofralar bizlerin hep bir arada bir bütün olarak kalmasını sağlayan masalar. Bizler zaten İlkadım Belediyesi olarak ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerimize her akşam sıcak yemeklerini, erzaklarını ve daha nicelerini gönderiyoruz. Yıllar geçtikçe halkımızın bu sofraların kardeşlik sofrası olduğunu anladı ve her sene daha kalabalık daha coşkulu oluyor komşu iftarlarımız. Biz belediye olarak geçen sene başlattığımız özel paketler halinde halkımıza sunduğumuz iftar yemeği uygulamamız İlkadımlılardan da büyük beğeni topladı. Vakumlu otomatik paketleme makinesiyle hijyenik bir ortamda paketlenen yemekler termos yemek kaplarıyla uzun süre boyunca sıcaklığını koruyor. Tatlısından çorbasına tüm yiyeceklerin özel bir kutuda servis edilmesinin yanında, sıra bekleme sıkıntısı olmadan masalarda hazır bir şekilde bulunuyor. Bu uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız iftar yemeğini alırken kuyrukta beklemiyor. Vatandaşımız, orucunu açmak için sıra beklemeden ezanın okunmasını bekliyor” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 17.06.2016 12:22
Anahtar Kelimeler:
IlkadımErdoğanFakirZengin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.