banner388

İlkadım'da çocuklara trafik eğitimi

İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkında, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi veriyor. 

İlkadım'da çocuklara trafik eğitimi

İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkında, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi veriyor. 

14 Nisan 2017 Cuma 17:00
İlkadım'da çocuklara trafik eğitimi

İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkında yaşları 04-09 yaşları arasında değişen, yaklaşık 5 bin çocuğa trafik bilinci oluşturmak adına 15 Haziran’a kadar trafik eğitimi verecek. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli trafik polislerinden trafik kuralları hakkında eğitim alan çocuklar, daha sonra akülü araçlarla öğrendiklerini pekiştiriyorlar.

Yaya olarak trafik kazasına karışan her 4 kişiden birinin çocuk olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu yaştaki çocuklarımıza trafik bilincinin oluşması için trafik eğitim pistimizde önce teorik eğitim, ardından ışıklarda nasıl hareket edilir, karşıdan karşıya nasıl geçilir, anne ve babayla çarşıda gezerken çocuğun hangi tarafta olacağı konusunda uygulamalı eğitimler veriyoruz. Ülkemizde trafik kazalarında maddi zarar ve insan kaybımız çok. Bunu önlemek, çocukları geleceğe hazırlamak için böyle bir çalışma yapıyoruz. Bugünün çocukları yarının büyükleridir. İlkadım Belediyesi olarak çocuklarımızın erken yaşlarda trafik eğitimini almalarını sağlayarak çoğu zaman sonu ölümle biten trafik kazalarındaki hatalara fırsat vermemiş oluruz. Trafikte daha bilinçli nesiller yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.