banner388

Ihlamurda Bolluk Fiyata Yansıyacak

Geçen sene kilosu 200 liranın üzerinde işlem gören ıhlamurun bu sene bol olması sebebiyle fiyatının hatırı sayılır seviyede düşmesi bekleniyor.

Ihlamurda Bolluk Fiyata Yansıyacak

Geçen sene kilosu 200 liranın üzerinde işlem gören ıhlamurun bu sene bol olması sebebiyle fiyatının hatırı sayılır seviyede düşmesi bekleniyor.

16 Haziran 2016 Perşembe 11:13
Ihlamurda Bolluk Fiyata Yansıyacak

Kış aylarında fiyatıyla altınla yarış içerisinde olan ıhlamurun bu yıl mahsulün bol olması sebebiyle fiyatının düşük olması bekleniyor. Geçen yıl kilosu 200 lirayı aşan ıhlamur fiyatları sebebiyle tüketici gramlık paketlerde ıhlamur almıştı. Samsun’da çiçek açan ıhlamurları hasat eden vatandaşlar, bu sene ürünün bol olacağına dikkat ettiler. Ramazan’da boş vakitlerini ıhlamur toplayarak geçirdiğini söyleyen 79 yaşındaki Mustafa Akdin, ıhlamurun soğuk algınlığına ve bir çok hastalığa çok iyi geldiğini, torunları ve çocukları için ıhlamur topladığını belirtti.
56 yıldır aktarcılık işi yapan Fahri Yılmaz ise, ıhlamurun bu ay içerisinde toplanmadığı halde kötü olacağına dikkat çekerek, “Ihlamurun kötü olmaması için Haziran ayının sonuna kadar toplanıp serilmesi gerekiyor. Ihlamurun çiçek şeklinde olan kısmı toplanmalıdır. Yoksa çiçekler kozaya şekline dönüşüyor ve hiçbir özelliği kalmıyor. Şu anda da ıhlamurun kilosu hala 200 liradan işlem görüyor. Vatandaşlar fiyatları pahalı buluyor. Normalde en kaliteli ıhlamur 100 liradan satılıyordu. Vatandaş bu fiyatları görünce şok oluyor. Fiyatlar şu anda anormal. Bu sene ıhlamurun bol olacağını tahmin ediyoruz. Bu sene ıhlamur eskisi gibi pahalı olmayacak. En iyi ıhlamur Trakya Bölgesi’nde çıkıyor. O yörenin ıhlamurunda sadece çiçek oluyor, yapraklı olmuyor. Bizim Karadeniz’in ıhlamurunda ise hem yaprak hem de çiçek bulunuyor" şeklinde konuştu.

“BU SENE FİYATLARINI 50 LİRA DÜZEYİNDE OLACAK”
Aktar Recai Doğanay da, ıhlamurun bu sene yarı yarıya bollaştığının belirterek, “Yeni sezonun ıhlamuru şu anda toplanıyor. Geçtiğimiz yıla oranla ıhlamurda yarı yarıya oranda bir çoğalma var. Yağışların bu sene bol olması ıhlamura yansıdı. Bu senenin fiyatlarını 50 lira düzeyinde olmasını bekliyoruz. Geçen sene fiyatlar 200 liraya kadar çıkmıştı. Vatandaşlar şu anda yeni ıhlamurları topluyorlar. Bunları rüzgar alan ama güneş almayan gölgede kurutacaklar. Yaklaşık 15 gün sonra yeni ıhlamurlar satışa sunulur” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 16.06.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
FiyatAltınıhlamurMahsül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.