banner388

İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütlerine karşı seferberlik ilan edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun dahil 39 ile genelge gönderildi. Genelge kapsamında bilmeden terör örgütü üyelerine yardım etmemek konusunda vatandaşlar uyarıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütlerine karşı seferberlik ilan edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun dahil 39 ile genelge gönderildi. Genelge kapsamında bilmeden terör örgütü üyelerine yardım etmemek konusunda vatandaşlar uyarıldı.

27 Eylül 2019 Cuma 10:52
İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütlerine karşı seferberlik ilan edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Yaylada Yaşam Malzemesi Bırakma Bilmeden Teröre Destek Olma" sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında, özellikle mevsimlik göç zamanlarında vatandaşın geride yaşam malzemesi bırakmaması baz alındı.Kamu düzenini bozan terör örgütlerine karşı alınan bu tedbir ile özellikle mera ve yayladaki vatandaşların dikkatli olası gerektiği vurgulandı.

GENELGE GÖNDERİLEN İLLER

Bu seferberlik kapsamında; Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu valiliklerine “Yayla ve Meralarda Güvenlik Tedbirleri” konulu  genelge gönderildi.

GENELGE 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 25/09/2019 tarih ve 16373 sayılı genelgesi ile;

Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle topyekûn mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü,

Son dönemlerde ciddi lojistik sıkıntısı yaşayan terör örgütünün yayla ve meralardan dönüş mevsiminin başlamasıyla birlikte erzak ve yaşam malzemesi ihtiyacını bu bölgelerde bırakılan malzemelerden karşılayabileceği,

Bu nedenle; Vatandaşlarımızın geri dönüşlerinde, yayla evleri ile yerleşim yerlerinden uzak yazlık olarak kullandıkları evlerde gıda, yiyecek ve içecek türünden hiçbir malzemeyi bırakmamasının önem arz ettiği bildirilmiştir.

Bu evlere sahip tüm vatandaşlarımızın konuya özenle dikkat etmeleri rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Son Güncelleme: 27.09.2019 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sam 2019-09-27 11:00:51

En büyük yardım sigara fiyatları düşürün almıyalım boş konuşmuş

Avatar
Tütüncü 2019-09-28 01:16:45

Yılbaşında sigaraya okkalı bir zam daha var hayırlı uğurlu olsun demedi demeyin fiyatlar düşmez düşmeyecek. Teröre en büyük iyiliği çözüm süreci içinde yine bu hükümet yaptı nasıl mı terörün herpisligini görüp görmemezlikten gelerek. Sonra dedilerki olmuyor cozumlenmiyor biz çözüp bitireceğiz sizi ...... yaparsınız hükümet olarak asıl fetoculer terörist ler meclisteyken.

Avatar
yılmaz 2019-09-27 11:19:46

ha terere destek vermısın ha surıyewlıye sayın bakan ne farkı var eyt nerde kaldı ben bı ak partılı olarak ınan vatandasdan utanıyorum

Misafir Avatar
Cemal şahin 2019-09-27 13:49:54 @yılmaz

Sadece bunun için mı utanıyorsun...

Beğenmedim! (0)