banner388

İbrahim Kınık'tan flaş açıklama

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği Başkanı İbrahim Kınık, korsan olarak ikinci el araç alım ve satış yapanlar hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kınık'tan flaş açıklama

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği Başkanı İbrahim Kınık, korsan olarak ikinci el araç alım ve satış yapanlar hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

10 Nisan 2017 Pazartesi 14:03
İbrahim Kınık'tan flaş açıklama

Samsun Haber - Geçtiğimiz günlerde ikinci el taşıt alım satımı konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni düzenleme getirileceğini belirterek, şu açıklamada bulunmuştu: "Ne yapıyoruz burada? Bir kere her önüne gelen galericilik veya araç alım satımı yapmasın. Belge verelim, niteliklerini belirleyelim, esnaf belgelerini verelim ve bu ticareti biz düzenleyelim" 


Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği Başkanı İbrahim Kınık, konu hakkında bir açıklamada bulundu. Kınık, korsan araç alım satımı yapanlardan dolayı çok büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “İkinci El Otomobilciler Sitesi’nin içerisinde çok sayıda kayıtlı esnafımız ticaretini yürütmeye çalışırken, sitenin dışında ise vergisini vermeyen ve bu işi ticarete döken hafta sonları birden fazla araç alıp satanlarla doluyor. Buna çözüm yolu bulunması için sürekli ilgili kurumlarla görüşmelerimiz yaptık ama bir türlü sonuç alamadık. İkinci el otomobilciler sitesinin içindeki esnaf devlete vergisini kuruşu kuruşuna veriyor. Samsun’da bir beyaz eşyacı mağazasının önüne koyduğu birden fazla araçla ikinci el araba alım satışı yapıyor. Memuru, esnafı hatta emeklisi dahi bu işi yapıyor. İşi olmayan kişiler dahi araç alım satımı yaparak hem kendi ceplerini dolduruyorlar hem de devletten vergi kaçırıyorlar. Galericiler sitesinde çalışan vergi levhası olan esnafımız sattığı arabadan elde ettiği karın yüzde 18’ini devlete vergi olarak öderken, korsan olarak çalışanlar ise hiçbir vergi ödemiyor. Bir arabanın satışından ise yaklaşık bin TL civarında devletin kasasına girmesi gereken para adeta devletten çalınıyor” dedi.

Kaynak: Gazetegerçek / Sezer SEZER

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2017-04-10 23:46:31

Neden hikaye anlatiyorsunuzki 2.el olarak aldiginiz ve sattiğıniz kac araci faturali alip fatura keserek satiyorsunuzki kac araci firma ustune geciriyorsunuz vergiden bahsediyorsunuz tamam ben alim satimci degilim ama 1 kezde olsun aldigim araca fatura kesen esnaf olmadi yani demekki sizlerde vergi kaciriyorsunuz