banner388
banner390
banner410
banner408

Hurdadan aldığı malzemelerle araç yapıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan Abdurkerim Aşçı, hurdadan topladığı malzemelerle araç yapıyor.

banner269

Hurdadan aldığı malzemelerle araç yapıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan Abdurkerim Aşçı, hurdadan topladığı malzemelerle araç yapıyor.

17 Ekim 2021 Pazar 11:38
Hurdadan aldığı malzemelerle araç yapıyor


Ortaokul çağlarında hocalarının desteğiyle çiçek sulama makinesi, 13 yaşında da uzaktan kumandalı perde açıp kapama makinesi yaparak dikkatleri üzerine çeken 28 yaşındaki Abdurkerim Aşçı, evinin bahçesinde kurduğu atölyede çalışmalarını sürdürüyor. 

EL EMEĞİNDEN ARAÇLAR

Meslek Yüksekokulu Otomobil Teknikerliği mezunu olan Abdulkerim Aşçı, “Böyle ufak bir atölye kurdum kendime. Bu atölyede böyle ufak tefek araçlar imal ediyorum. Satabildiğimi satıyorum. Tamamen kendi imalatım. Hurdadan alıyorum, hurdadan parçaları topluyorum. Plan, proje yapıp onları bir araya getirip böyle ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Bunlardan daha çok çok iyisini yapmak isterdim ama imkanlar ve atölyem dahilinde yapmaya çalışıyorum. İmkanın olsa böyle olmazdı. Yaptığım şeyi daha büyük, daha sağlam güzel bir araç ortaya çıkabilirdi. Bunları köylüler, daha çok çocuklar için alıyorlar. Hem yakıtı az, hem kullanışlı. Ben 5 araç yaptım. Ufaktan büyüğe doğru geliştiriyorum kendimi yavaş yavaş. İlk yaptığım hızarlı ATV idi. Hızar motorundan ona matkapla şanjman yaparak çok güzel dört tekerlekli ATV yaptım. Onu sattım. Satarak atölyeme bir şeyler almaya çalışıyorum. Malzeme aldıkça da üretimi büyütüyorum. Şu anda malzeme sıkıntım var. Malzeme sıkıntımı giderdikten sonra kendimi kademe kadem geliştiriyorum. Tabii o da maliyet gerektiriyor, alet edevat gerektiriyor. Hurda motoru 500 liraya aldım tamir ettim. Şu aracın bana masrafı 3 bin 800 lira oldu. Tabii el emeği çok var. Kimi futbol oynar, kimi şarkı söyler benim yeteneğim de bu. Ortaokulda yaptığım projeler var. İlk yaptığım proje zaman ayarlı çiçek sulama makinesiydi. O zaman 12 yaşındaydım. 13 yaşında uzaktan kumandalı perde açma kapama makinesi yaptım. Hocalarımın desteğiyle ilk yaptığım çiçek sulama makinesiyle yarışmaya girdim ödül kazandım. O zaman başladı bende bu heves, yeteneğimin ne olduğunu öğrendim ve onun üzerine de kendimi geliştirmeye çalıştım” dedi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberBafra
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2021-10-18 09:51:05

Seri üretim her zaman iyidir bir araç üzerine odaklanmalı ve onu yapmak ve geliştirmek süper olur onunda ilk başlarda maliyeti çok olur. Başarılar diyelim arkadaşımıza