banner388

Hayvanlara zarar verenlere para cezası verildi

Açıklamayı Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer yaptı.

Hayvanlara zarar verenlere para cezası verildi

Açıklamayı Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer yaptı.

01 Haziran 2017 Perşembe 12:09
Hayvanlara zarar verenlere para cezası verildi

Samsun Haber - Artık sadce insan hakları değil hayvan haklarıma karşı işlenen suçlarda cezasız kalmıyor.

Samsun'da hayvan hakları ihlali yapan vatandaşlara para cezaları kesildi

Samsun'da öyle ki 2016 yılında kesilen idari para cezası 20 bin 733 TL olurken 2017 yılında şimdiye kadar 7 kişiye hayvan haklarının ihlali gerekçesiyle 55 bin 830 TL idari para cezası uygulandı.

Konu hakkında açıklama yapan Orman ve Su işleri 11.Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, görev alanları içerisinde yer alan bölgelerde görevlerinni uygulamaya çalıştıklarını ifade ederken 5199 sayılı hayvanları koruma kanunuyla ilgili mevzuatları gerekleri doğrultusunda yerine getirdiklerini belirtti.
Kılınçer bilgilendirmesinde ''Bölge Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde 2016 yılında 10 kişiye başta hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek ve pitbull terrier, japanese tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek fiillerinden toplam 20 bin 733 TL idari para cezası kesilmiştir. 2017 yılında ise bugüne kadar bir tanesi bir ilçe belediyesi olmak üzere 7 kişiye 55 bin 830 TL idari para cezası kesilmiştir.''dedi

Kaynak: İHA / Erdi DEMÜR
 

Son Güncelleme: 01.06.2017 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.