banner388

Havza'da Gaziler Günü kutlandı

Havza’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtında tören düzenlendi.

Havza'da Gaziler Günü kutlandı

Havza’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtında tören düzenlendi.

19 Eylül 2023 Salı 14:50
Havza'da Gaziler Günü kutlandı

Törene  Cengiz Nayman, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Muhammet Emin Demirci, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Özkan Parlak, Havza Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Balcı, Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliği Başkanı Harun Saat, gaziler, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi.

Törende konuşan Saat, 19 Eylül’ün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve bunun neticesinde gazilik onuruna erişen kahramanların şeref olduğuna değinerek; “Dünya’da eşine rastlanmayan inançlı, kararlı ve çok iyi disiplin edilmiş Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği gazilerimiz çelikten yapılmış birer kale konumundadır. Biz gaziler olarak böylesi onur ve gurur verici bir şekilde hatırlanmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Yaşamış olduğumuz topraklar kadar vatan olmayı hak etmiş bir toprak parçası Dünya’da bulunmamaktadır. Vatanımızın her karışı şehit, gazi kanı ve acılı anaların gözyaşları ile yorulmuştur. Biz gaziler vurulunca değil unutulunca ölürüz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Her Gazi evi ise bir Türk Kalesidir. Gazi her zaman devletimizin yanında, yakınında ve emrindedir.” Dedi.

Programın ardından Kaymakam Nayman ve beraberindekiler, şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.

Burada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için Havza Müftüsü Cemil Alıcı tarafından dua okundu, mezarlara çiçek konuldu.

Program kapsamında son olarak Kaymakam Nayman ve beraberindekiler tarafından Muharip Gaziler Havza Temsilciği ziyaret edildi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman gazilerinin yaşayan onur abideleri olduklarını belirterek; “Gazilerimiz bu vatan için kendilerinden geçmiş, vatan uğuruna yaralanmışlar ama gerektiğinde yeniden vatan için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyecek kahramanlardır. Bizler şehit ailelerinin ve gazilerimizin her zaman yanındayız.  Tüm şehit ve gazilerimizden Allah Rahmet eylesin. .Bu vesile ile tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler dilerim.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise tüm gazilerin gaziler gününü kutlayarak; “Devletin bizlere emanet olan değerli gazilerimiz şehit yakınlarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız ve yapmaya hazırız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler dilerim.” Dedi.

Etkinlikler kapsamında şehitler için Havza Müftülüğü tarafından Kevser Caminde mevlit okundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.