banner388

Hava Destekli Uyuşturucu Operasyonu

Samsun’da helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Hava Destekli Uyuşturucu Operasyonu

Samsun’da helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 18:58
Hava Destekli Uyuşturucu Operasyonu

Öğrenilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 ayrı otomobille Çarşamba ilçesinden satılacak olan uyuşturucu maddenin Samsun’da piyasaya dağıtılacağı ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon gerçekleştirdi. Operasyona Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekipleri de helikopterle havadan destek sağladı.

Operasyon kapsamında Emine K.(51) adlı kadının srücüsü olduğu 34 PK 2409 plakalı otomobil ve Erol A.’nın(49) sürücüsü olduğu 55 ABF 29 plakalı otomobil, havadan helikopterle, karadan da Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Otomobillerin, Çarşamba ilçesinin Çaldık Mahallesi’ndeki Erol A.’nın akrabasına ait eve ulaştığı anlaşılınca. Evden bagajına bir şeyler aktaran iki araç, Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde ekipler tarafında önü kesilerek durduruldu. Ekipler, Emine K.’nin sürücüsü olduğu otomobilin bagajında 20 kilo 800 gram esrar maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili Emine K. ile Erol A. gözaltına alındı.

Çaltık Mahallesi’ndeki köy evinde ve bahçede gerçekleşen aramada ise esrar yapımında kullanılan ekili 3 bin 650 kök dişi Hint keneviri bitkisi ile 1 adet tabanca, 100 adet tabanca mermisi, 1 adet terazi, 2 adet uyuşturucu saklamada kullanılan bidon tespit edildi. Evin bahçesinin bakımını yaptığı öğrenilen Ercan T.(46) de gözaltına alındı.

Emine K. ve Erol A., Samsun Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının sonrasında ’uyuşturucu ticareti’ suçundan Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Ercan T. ise Çarşamba ilçesinde adliyeye gönderildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Emine K., Erol A. ve Ercan T. tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Son Güncelleme: 28.05.2016 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.