banner388

'Hasan Togar' Çalışmaları İnceledi

Samsun’un ilçesi Tekkeköy’ün Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçesi için büyük önem taşıyan Nostalji Parkı projesiyle belediye hizmet binasının peyzaj ve çevre düzenlemeleri çalışmasını yerinde inceledi. 

'Hasan Togar' Çalışmaları İnceledi

Samsun’un ilçesi Tekkeköy’ün Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçesi için büyük önem taşıyan Nostalji Parkı projesiyle belediye hizmet binasının peyzaj ve çevre düzenlemeleri çalışmasını yerinde inceledi. 

17 Ağustos 2016 Çarşamba 17:12
'Hasan Togar' Çalışmaları İnceledi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar inceleme sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda, “En önemli projelerden biri olan Nostalji Park projesi çalışmalarının yanında yeni hizmet binasının çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları daha da hızlandırıldı” dedi.

İlçe merkezinde eşsiz ve farklı park alanı oluşturmaya başladıklarını belirten Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hasan Togar, “Geçmiş olduğumuz aylarda startını vermiş olduğumuz tarihi gar binaları ile çevresinde yapmaya başladığımız Nostalji Park projesinin çalışmalarını daha fazla hızlandırdık. Bizim için önemli, farklı ve aynı zamanda çok özel bir alan. İlçenin merkezinde yer alan Devlet Demir Yolları’na ait olan tarihi gar binası aslına uygun olarak restore edilip şehrin göbeğinde halkın aile ve çocuklarıyla beraber oturabilecekleri çok güzel bir mekan oluşturulacak. Bu eski tarihi alanlar vatandaşların rahatlıkla nefes alabilecekleri değişik bir mekan haline gelecek. Restore edilen tarihi gar binalardan birisinde bölgede yaşamış olan insanların kullandıkları eski eşyaların sergileri yapılarak bizleri geçmişe götürecek olan müze oluşturuluyor. Nostalji parkı projemiz tamamlandığı zaman sadece ilçemiz ile Samsun’dan değil bütün dünyanın dört bir tarafından insanlar ile turistler bu tarihi yapıyı, müzeyi ve alanı görmeye gelecekler. Alanın içerisinden geçmekte olan yolu değiştirip park alanının imarına uygun bir şekle getirdik” diye konuştu.



‘‘ NOSTALJİ PARK ORTAYA ÇIKIYOR ’’
 

Başkan Hasan Togar sözlerine devam ederek: “Çalışmalarda özellikle alan durumunu ve eşsiz tarihi görüntüyü korumaktayız. Nostalji Park projesini gerçekleştirmeye başlamış olduğumuz alan yüz yıllık çınar ağaçları gölgesi ile tarihi gar binaları ve yeşilin bir araya geldiği mükemmel bir yer. Bunlardan hiç birisine zarar verilmeden koruyup çalışmaları devam ettiriyoruz. İlk olarak alanın alt yapı ile kanalizasyon çalışmalarının bitmesini bekledik. Daha sonra ise park alanı içinde kalmış olan yolu imara göre düzenleyip yolun güzergahını değiştirdik. Alan içindeki çalışmalar adım adım ilerlemekte. Nostalji Park olarak belirlemiş olduğumuz 6 bin 873 metre karelik bir alanın tabanında bulunan parke kaplamaları kaldırdık. Alanın çevresini perde duvarı ile çevirdik. Şimdi ise tarihi dokulara uygun olarak çevre düzenlemeleri ve peyzaj uygulamasını başladık. Peyzaj ve çevrenin düzenleme restorasyonunun yanı sıra kafeteryalar, çocuk oyun alanları, çocuk parkları ve birçok sosyal ve kültürel dokuyu projemiz içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetlerine sunacağız.”



‘‘ HİZMET BİNASI AÇILIYOR ’’

 
Nostalji Park projesinini yanı sıra Belediye hizmet binasının da içinde çalışmaların bittiğini ve gerekli ekipmanların ihalesinin tamamlandığını belirten Başkan Hasan Togar açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “İlçede çeşitli noktalarda yürütülmekte olan çalışmalar incelenerek son durumları ile ilgili bilgileri aldık. Yeni hizmet binasının son durumunu da ddeğerlendirip çalışmaların hızlanması için personele ilettik. Belediye hizmet binasına eylül ayı içinde taşınmayı planlıyoruz. Binanın bütün inşaat çalışmaları bitti. İçindeki mobilya ve ekipmanların ihaleleri de yapıldı. Dışarıda peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmasında sonuna yaklaştık. En kısa zaman içerisinde bütün çalışmaları tamamlayarak yeni hizmet binasına taşınacağız. Bu şekilde bütün hizmet birimlerimiz bir bina içerisinde de halkımıza hizmet verecek.”

 
Son Güncelleme: 17.08.2016 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.