banner388

Hamsinin kilosu cep yakıyor

Samsun'da 5 liradan satılan hamsinin kilosu 20 liraya yükseldi.

Hamsinin kilosu cep yakıyor

Samsun'da 5 liradan satılan hamsinin kilosu 20 liraya yükseldi.

07 Aralık 2017 Perşembe 15:39
Hamsinin kilosu cep yakıyor

Samsun haber - Samsun'da kış aylarının vazgeçilmezi olan ve kilosu 5 liradan satılan hamsinin kilosu kötü hava şartlarıyla nedeniyle 20 lira oldu.

“UMDUĞUMUZU BULAMADIK”

Kötü hava şartları nedeniyle balık fiyatlarının arttığını belirten balıkçı Onurcan Köse, "Son 1 haftadır havalar kötü gittiği için balık fiyatları arttı. Kötü hava şartlarından dolayı kayıklar denize açılamadığından hamsi oldukça az çıkıyor. Fiyatlar yükseldiği için de vatandaşların ilgisi azaldı. Bu sene balık çok çıkmıyor. Bu sezondan umduğumuzu bulamadık” dedi. 

İLGİ AZALDI

Balıkçıların hava şartlarından etkilendiğini ifade eden balıkçı Kurtça Aydın, "1 haftadır çok sert rüzgarlar esiyor. Havaların böyle olması da balıkçıları etkiliyor. Balıkçılar denize açılamayınca balık fiyatları artıyor. Hamsinin kilosunu 20 liradan satıyoruz. Havalar rahatlayınca bir şeyler olur diye umuyoruz. Bu sene hamsi de palamut da kıt oldu. Barbun, mezgit, çinekop gibi balıklar ise pahalı. Şu anda denizde kestane karası var. Kestane karası olunca deniz simsiyah oluyor ve balıklar gözükmüyor. Deniz kararınca da tekneler denize açılmıyor, limanda bekliyor. Hamsi pahalanınca fiyatlar otomatik olarak artıyor. Bu da vatandaşların ilgisini azaltıyor” diye konuştu.

BALIK FİYATLARI

Balık fiyatları hakkında bilgi veren balıkçı Doğukan Yılmaz ise, "Balıklar son zamanlarda çok azaldı. Karadeniz hamsisinin kilosu 20 liraya kadar yükseldi. Mezgidin kilosu 30, barbunun kilosu ise 40 liraya kadar çıktı. Kalkanın kilosu ise 120 liradan satılıyor. Vatandaşlar da fiyatları görüne balığa karşı ilgisiz kaldı. Yoğun bir talep yok. Balıklar mevsime göre oldukça pahalı. Geçen sene bu zamanda hamsi en fazla 10 liraydı. Bu sene balık az çıkıyor” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-07 16:19:01

Deniz tabanını süpürüp balık yaşam alanlarını yok eden balıkçı tekneleri yasaklanmalıdır. Ancak ne yazık ki rüşvetle satın alınabilen karar alıcılar olduğu sürece vatandaşın yarırına bir ilerleme olmaz. O teknelerde öyle avlanmaya balıklarında soyu tükenmeye devam eder.

Misafir Avatar
Cemal bey 2017-12-08 01:22:32 @Cemal

Cemal bey her habere yorum yapma zorunluluğu bulunmuyor tamam her konuya vakıfsınız efendim

Beğenmedim! (0)