banner388

Haftalık vaka haritası açıklandı! Samsun'da artış sürüyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık vaka haritasını açıkladı. Açıklanan haritaya göre Samsun'da vaka sayısı bir önceki haftaya göre artış gösterdi. 

Haftalık vaka haritası açıklandı! Samsun'da artış sürüyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık vaka haritasını açıkladı. Açıklanan haritaya göre Samsun'da vaka sayısı bir önceki haftaya göre artış gösterdi. 

02 Ekim 2021 Cumartesi 15:08
Haftalık vaka haritası açıklandı! Samsun'da artış sürüyor 

Samsun'da vaka sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. 11-17 Eylül tarihleri arasında Samsun'da 100 bin kişide 271,22 vakaya rastlanırken bu sayı 18-24 Eylül tarihlerinde 287,52'ye yükseldi. 

SAMSUN AŞILAMADA MAVİ OLAMADI 

Aşılamada Samsun'un çevre illeri olan Sinop, Amasya ve Ordu mavi kategoriye girerken Samsun halen hedefe ulaşabilmiş değil. Samsun İl Sağlık Müdürü ikinci doz aşıda sıkıntı yaşandığı ifade ederek, "Birinci doz aşı oranında yüzde 87’ye ulaşsak da, ikinci dozda sıkıntımız devam ediyor. İkinci doz aşı verilerine baktığımızda özellikle 35 yaş altı gençlerimizde hedef nüfusa göre ikinci doz aşı oranının düşük olduğunu, yüzde 48 düzeyinde kaldığını görüyoruz. Bu 35 yaş altı gençlerimizden aşı hakkına sahip her iki kişiden birinin aşısını tamamlamadığı anlamına geliyor. Bu rakam 35 yaş üstü hedef nüfusumuzda yüzde 81’in üzerinde. Yani 35 yaş üstünde aşı hakkı olan her on vatandaşımızın 8’i iki doz aşısını yaptırmış durumda. Aradaki bu oransal farkı kapatmak için ilimizde gençlerimize büyük görev düşüyor" dedi.

HER HAFTA YÜKSELİYOR 

11-17 Eylül 100 bin kişide görülen Samsun vaka sayısı: 271,22
18-24 Eylül 100 bin kişide görülen Samsun vaka sayısı: 287,52

Samsun'da her geçen gün vaka sayısı katlanarak artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün açıkladığı Samsun vaka sayısı 287,52 olurken geçtiğimiz haftaya göre 16,3 artış göstermiş oldu.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN 10 İL 

Bakan Koca haftalık vaka haritası ile birlikte vakaların en çok arttığı 10 ilide paylaştı. 

Vakaların en çok arttığı 10 il şu şekilde:

Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atakumlu 2021-10-02 16:56:26

Sayın müdür hiç güven vermiyor atakumu sağlık konusunda özele mahkum etti.arastirma hastanesi ek binada poklinik sayısını ve cildiye göğüs psikiyatriyi kapattı

Avatar
Hasan Altınışık 2021-10-04 09:00:36

Aşılı olanlar da Covid-19 yakalanmaktadir,yani aşı olanlar da Covid-19 olduğuna göre pandeminin sona ermesi pek mümkün gözükmüyor,onun için herkes hastalık ile ilgili güvenlik önlemlerini almak zorundadır