banner388

Geleceğiniz Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu'na emanet

Samsun Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu, geliştirdikleri metodlar, çalışma programları ve eğitimci kadrosu ile öğrencileri en üst düzeyde üniversiteye hazırlıyor. Başarı dolu Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu Müdürü Hakkı Dokumacı ile Samsunhaber.com olarak röportaj gerçekleştirdik. 

Geleceğiniz Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu'na emanet

Samsun Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu, geliştirdikleri metodlar, çalışma programları ve eğitimci kadrosu ile öğrencileri en üst düzeyde üniversiteye hazırlıyor. Başarı dolu Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu Müdürü Hakkı Dokumacı ile Samsunhaber.com olarak röportaj gerçekleştirdik. 

04 Ağustos 2019 Pazar 21:17

2017 yılından bu yana Samsun'da eğitim sektörüne damgasını vuran Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu, öğrencilerin üniversiteye yetiştirilmesi konusunda deneyimli eğitimci kadrosu ile öğrencilere büyük başarılar püf noktalarını aşılıyor. 

Samsunhaber.com olarak Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu Müdürü Hakkı Dokumacı'dan bilgi aldık: 

Hakkı Dokumacı kimdir? Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu nasıl bir kurumdur? 

"Ben Hakkı Dokumacı kurumun müdür ve idari işler ilgileniyorum eğitim programlarını hazırlıyorum. 15 yıldır eğitim sektöründeyiz, gençlerimize yön vermeye çalışıyoruz. 2017 yılından beri burada faaliyet göstermekteyiz. Çalışmalarımızı bu minvalde devam ettiriyoruz. 6 tane kurucu eğitimci ortağı olan bir kurumuz kurucuların aktif olarak derse girdiği ve bu konuda öğrencilere destek verdiği şirin, küçük bir kurumuz.

Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu yakaladığı başarıdan bahseder misiniz?

2017 yılından beri yükselişimiz sürüyor. Yükselmesinin sebebi bizim 15 yıllık tecrübemizden kaynaklanan bir şey. 2019 YKS sonuçlarına göre Samsun ikincisi, Samsun üçüncüsü, Samsun dördüncüsü, Türkiye'de 171., 308., 465. sıradaki öğrenciler bizim kurumdan çıkmıştır. Bununla birlikte kitlesel olarak ilk 500'de 3 tane öğrencimiz bulunmakta, ilk binde 6 tane öğrencimiz bulunmakta, 10 bine varana kadar öğrencilerimizin yüzde 54'ü Yani bu 60 ile 63 arası öğrenci tekabül ediyor. Bu da bizi Samsun'da eğitim anlamında bireysel ve kitlesel alanda lider konuma getirdi. Tabi biz bu başarıdan dolayı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Çünkü onların emekleri, öğrencilerin başarıları bizim için çok önemli. Bizim için güzel bir sezon geçti 2018 sezonunda buna benzer sonuçlarımız vardı. Bilim Formülü Özel Öğretim Kursu olarak gayet mutlu ve gururluyuz.

Öğrencilere hangi tavsiyelerde bulunursunuz?

Öncelikle tavsiyemiz şu; öğrencilerin hedef belirleme noktasında ki eksiklerini giderip öncelikle bir hedef belirlemenin istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda da disiplinli çalışmalarını istiyoruz. Çünkü sınav sistemimizin şu an geldiği nokta çok çalışan değil disiplinli ve tam olarak plan programı uyan çocuklara göre yapılmıştır. Velilerimize tavsiyelerimiz şu olacak; bizim asıl hedefimiz çocuklarımızın gelecekte mutlu olacağı meslekleri seçmeleri ve bu meslekleri seçerken yaşayabilecekleri olumsuzluklar hakkında önden rehberlik etme noktasıdır. Biz mutlu bireyler yetiştirme peşindeyiz. Aslında şunu kastediyoruz; mutlu gençlik mutlu bir ülke demektir. Temel hedefimiz aslında bizim bu. Tavsiyemiz seçtikleri meslekleri ya da meslek seçimi noktalarında bilgilerini güvendikleri tecrübe sahibi olan öğretmenleri bu konuda bilgi sahibi başka meslek dallarında ki arkadaşlarımla yeteri kadar fikir almalı ya da bizimle irtibata geçsinler biz onlara yardımcı olmaya çalışalım. Bu noktada Samsun eğitim noktasında çok kaliteli bir düzeyde. 

Başarılı öğrenciler yetiştirmenizin nedeni nedir? 

Bunun ilk nedeni kurucuların tamamen öğretmen olması daha önemlisi ise öğretmen kurucularının tamamının derslere girmesi. Bu şu anlama geliyor ister istemez daha özgüvenli bir çalışma ortamı oluştu. İkinci olarak kuruluşundan bu yana kadromuzun sabit kalması ve aynı sistemi devam ettirmemiz. 2017 yılından bu yana grafiğimizin yükselmesinin asıl önemli budur. O yüzden tüm öğrencilerimizi gücümüz yettiğince yönlendirecek başarılı sistemimizi sürdürmek istiyoruz.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Son Güncelleme: 05.08.2019 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.