banner388

Gazi Devlet Hastanesi yenileniyor

Samsun halkının en çok kullandığı hastanelerden birisi olan Gazi Devlet Hastanesi yenilenme sürecine giriyor. sarı/kırmızı ve travma alanları yetersiz olan hastanenin belirttiğimiz bölümleri 2 katına çıkartılacak. 

Gazi Devlet Hastanesi yenileniyor

Samsun halkının en çok kullandığı hastanelerden birisi olan Gazi Devlet Hastanesi yenilenme sürecine giriyor. sarı/kırmızı ve travma alanları yetersiz olan hastanenin belirttiğimiz bölümleri 2 katına çıkartılacak. 

18 Ekim 2019 Cuma 13:02
Gazi Devlet Hastanesi yenileniyor

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisinde başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, çalışmaların son durumu hakkında Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Emine Sehmen’den bilgi aldı.

Sağlık Bakanlığı Samsun Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisinde yürütülen çalışmanın bu acil servisin il merkezinde bulunan tek kamu hastanesi acil servisi olması nedeniyle büyük önem taşıdığını belirten Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, burada daha nitelikli sağlık hizmeti sunulması için öncelikle acil servise 10 hekim ataması yaparak sağlık personeli desteği sağladıklarını; şimdi de fiziki alan düzenlemeleri yaparak bu anlamda da modern bir acil servis yapısı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

3 ay içinde tamamlanması planlanan çalışmalardan sonra yeni acil servisin 1700 m2 alanda hizmet vereceğini ifaden eden Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, düzenlemeyle 300 m2 alanda hizmet veren sarı/kırmızı ve travma alanlarının 600 m2 büyüklüğe ulaşacağını; tüm tedavi ve bekleme alanlarının iki kata varan boyutta genişletileceğini; 11 olan yatak sayısının ise 26’ya çıkarılacağını; fiziki alandaki bu genişlemeyle de acil serviste zaman zaman yaşanan ve günde bin 500 hasta başvurusuna ulaşan yoğunluğun önüne geçmeyi düşündüklerini vurguladı.

Çalışmada hasta ve çalışan güvenliği ve memnuniyetini ön planda tutarak, hizmet alanlarını net sınırlarla ayırdıklarını belirten Oruç, “Yeni düzenleme sonrası trafik kazası geçirmiş travmalı bir hastayla; daha hafif şikâyetlerle gelen acil hastaların ortak alanları kullanmadan, ayrı koridorlarda ve alanlarda hizmet alacak. Bu ayrı alan kullanımı sayesinde yine olası yoğunluklar önlenerek sadece hasta ve hasta yakınlarının değil, sağlık çalışanlarının da memnuniyeti sağlanacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2019-10-18 13:39:59

yazık günah arkadaş. sayın belediye başkanı seçim vaadinde ne dedi?? Samsuna şehir hastanesi yapılacak dedi. şehir hastanesi yapılınca ne olacak? Bu hastane kapatılıp yıkılacak. buraya masraf yapmayın.

Avatar
cevdet 2019-10-18 15:15:40

lojmanlar yıkılarak yeni hastane yapılmalı binanın çürük raporu olduğu söyleniyor

Avatar
Metin yayla 2019-10-18 17:35:29

Gazi devlet hastanesi eski ssk hastanesi gerçek anlamda Ersin yılmaz zamanında büyük atılım yaptı.. geçen 17 yılda bie çivi bile çakan olmadi..

Avatar
Sedef Köse 2019-10-18 18:30:09

Ssk da eczane kuyruklarını sonlandıran , yoğun bakım merkezleri kuran , tek odalı acilden kendi parası ile modern bir acil yaptıran Ersin Yılmaz’ı Muhtar olan babamdan dinlemiştim... Gerçekten büyük hizmetler yapmış... Keşke herkes onun gibi olsa....

Avatar
zafer 2019-10-18 20:01:22

samsun merkezde bulunan DSİ lojmanlarını yıkılsın çok güzel ve büyük şehir hastanesi yapılsın şehir içinde lojman olmaz yazık günah donanımlı tam kapasiteli büyük devlet hastanesi olsun