banner388

Gazeteci İbrahim Akkuş'a yapılan saldırıya tepki yağıyor!

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde eksik ve kusurları ile hizmete açılan 19 Mayıs Devlet Hastanesinin sorunlarını dile getiren Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş, 19 Mayıs Belediyesi'nde yüklenci firma çalışanları tarafından doğalgaz boruları ile dövülmüştü. Olaya bir çok önemli kurum ve milletvekillerinden tepki geldi. 

Gazeteci İbrahim Akkuş'a yapılan saldırıya tepki yağıyor!

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde eksik ve kusurları ile hizmete açılan 19 Mayıs Devlet Hastanesinin sorunlarını dile getiren Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş, 19 Mayıs Belediyesi'nde yüklenci firma çalışanları tarafından doğalgaz boruları ile dövülmüştü. Olaya bir çok önemli kurum ve milletvekillerinden tepki geldi. 

23 Haziran 2021 Çarşamba 13:40
Gazeteci İbrahim Akkuş'a yapılan saldırıya tepki yağıyor!

Yapılan saldırıyı çeşitli kurum ve vekiller aşağıda belirten şekilde dile getirerek kınadı:

SAMSUN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI MEHMET YAZICI

Halkın haber alma hakkına istinaden  kamu görevi yapan gazeteci İbrahim Akkuş'a yapılan iğrenç saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırının kamuya ait bir belediye binası içinde yapılması ayrıca düşündürücüdür. Olayın faillerinin serbest bırakılması, yani cezasızlık hali bundan sonra gazetecilere yapılacak saldırıları teşvik etmek, onaylamak anlamına gelir. Saldırganların tutuklanarak haksettikleri cezanın verilmesini bekliyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin kuşkuşu olmasın. Basın milletin müşterek sesidir. Bu sesin susturulmasına asla izin vermeyeceğiz

BASIN KONSEYİ

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türeç, "Cemiyetinizin üyesi ve Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş’a, haber için gittiği yerde yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı, meslektaşımızın şahsında halkın haber alma hakkı, ifade ve basın özgürlüğünü hedef almıştır ve asla kabul edilemez. Olayın sorumluları ve failleri bu yaptıklarının hesabını adalet önünde mutlaka vermelidir. Sevgili meslektaşımız İbrahim Akkuş’a ve şahsınızda Samsun basınına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ NESLİHAN HANCIOĞLU

Ondokuz Mayıs ilçemizde yapımı tamamlanan ve teslim aşamasında olan Devlet Hastanesi inşaatındaki eksikleri ve proje hatalarını haberleştirerek halkı bilgilendiren, kamu zararını engellemek için çabalayan gazeteci arkadaşımız İbrahim Akkuş’a yapılan çirkin saldırıyı lanetliyorum.

İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA

Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki devlet hastanesinin eksiklerinden bahsettiği için borularla darp edilen Yeniçağ Gazetesi muhabiri İbrahim Akkuş’a, acil şifalar diliyor, hem azmettirenlerin hem de saldırganların yargı önünde hesap vermesini bekliyoruz!

İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR

Gazeteci İbrahim Akkuş a yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum.,

BU SON OLSUN…

AVRASYA MEDYA İLETİŞİM KONFEDERASYONU (AVKON)

Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş, 19 Mayıs Devlet Hastanesi inşaatının yüklenici firması çalışanları olduğu bildirilen bir grup maganda tarafından borularla dövülerek darp edildi.

TÜM İLETİŞİM VE MEDYA FEDERASYONU (TİMEF)

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, yapımının tamamlandığı bildirilen  devlet hastanesinin eksiklerini yazan Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş, hastane inşaatının yüklenici firması çalışanları olduğu bildirilen bir grup maganda tarafından borularla dövülerek darp edildi. Muhabir İbrahim Akkuş’un şikayetçi olduğu saldırganlar yakalandı. İfadeleri alınan saldırganlar, serbest bırakıldıkları adliyeden ellerini kollarını sallayarak ayrıldılar.

Gerekçesi her ne olursa olsun bir muhabire, bir gazeteciye, bir insana yapılan, üstelik habercilik görevini yerine getirirken yani işini yaparken, görevi başında yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, sorumlulardan Türk Adaletinin hesap sormasını bekliyoruz.

İNTERNET VE BİLİŞİM MEDYA FEDERASYONU (İMEF)

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde; hizmete girmeye hazırlanan devlet hastanesinin yapımında yapılan yanlışları kamu vicdanı adına kaleme döken Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş’a, yüklenici firmanın çalışanları tarafından canice saldırı gerçekleştirilmiş, yakalanan saldırganlar Türk Adaleti’ni gölgede bırakacak şekilde serbest bırakılmışlardır.  

“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözleri ile gazeteciliğin önemini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli mücadelenin başlangıcı olarak gördüğü Samsun’da ve ülkemizin marka kenti Kocaeli’nde gerçekleşen saldırıları esefle kınıyoruz. 
 

Son Güncelleme: 23.06.2021 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
onur 2021-06-23 15:41:31

oranın mülki amiri zaten o hastane mütehaahitini denetler, mahkemeye götürürse zaten her türlü mütehaahit zararlı çıkar,

şimdi mülki amirine sen eksik yapmış diyorsun, öyle bırakmışlar diyorsun, ben gittim çektim diyorsun,

mülkü amiride konuyu mahkemeye itikal ettirmemişki, bak ben gittim çektim, mütehaahiti koruyorlar imajı oluşturuyorsun,

sana göre eksiklik olan şeyler içinde inşaatında çalışan iş çiye baskı yaptırtıyorsun,

sonuçda en üst kademeden en alt kademeye emir silsilesi gider ezilen işçi olur, maaşı artmadığı halde.

senin eksiklik dediklerine, kamu zararına göz yuman mülkü amiri nediyor, burası önemli.