banner388

Fuhuş operasyonundan aylar sonra dikkat çeken gelişme!

Samsun merkezli olarak 13 ilde düzenlenen Türkiye’nin en büyük fuhuş operasyonunun talimatını veren Cumhuriyet Savcısı ile ilgili flaş gelişme dikkat çekti.

Fuhuş operasyonundan aylar sonra dikkat çeken gelişme!

Samsun merkezli olarak 13 ilde düzenlenen Türkiye’nin en büyük fuhuş operasyonunun talimatını veren Cumhuriyet Savcısı ile ilgili flaş gelişme dikkat çekti.

02 Kasım 2017 Perşembe 11:35
Fuhuş operasyonundan aylar sonra dikkat çeken gelişme!

Samsun Haber12 Mayıs 2017 tarihinde Son Kapı 1 adıyla Türkiye’nin en büyük fuhuş operasyonlarında biri gerçekleştirilmişti. Samsun merkezli operasyonda 13 ilde eş zamanlı olarak 731 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

1781 polisin görev aldığı ve 'Örgütlü olarak fuhuş yaptırmak' ve 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarından 30 escort sitesi yöneticisinin de aralarında bulunduğu birçok kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüphelilerin 2 milyon liralık mal varlıklarına el konulmuştu.

Samsun merkezli operasyonda Bursa, Konya, Gaziantep, Eskişehir, Muğla, Kocaeli, Mersin, Hatay, İzmir, Adana, Ankara ve İstanbul illerinde de birçok adrese baskın düzenlenmişti.

Türkiye’nin en büyük fuhuş operasyonlarından biri olarak kayıtlara geçen bu olayın üzerinden 5 ay geçmesinin ardından, 6 Ekim 2017 tarihinde flaş bir gelişme yaşandı.

Son Kapı 1 adıyla düzenlenen ve bir anda Türkiye gündemine oturan fuhuş operasyonunun talimatını veren Cumhuriyet Savcısı Remzi Başaran, 6 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 2017/770 sayılı kararı ile meslekten ihraç edildi.

Gerekçe: FETÖ İrtibatı

Eski savcı Remzi Başaran ile beraber 39 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiğini karar metninde “667 sayılı KHK ile 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 3'üncü maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğünden, adı geçenlerin, 23/07/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile bu KHK'nın değiştirerek onay kanunu olan 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 3'üncü maddesi uyarınca MESLEKTE KALMALARININ UYGUN OLMADIĞINA ve ayrı ayrı olmak üzere MESLEKTEN ÇIKARILMALARINA, 6087 sayılı Kanun'un 33'üncü maddesi uyarınca, kararın tebliğ tarihinden itibaren on gün içerisinde, Hâkimler ve Savcılar Kumlu Genel Kurulu nezdinde yeniden inceleme talebinde bulunulabileceğine, 05/10/2017 tarihinde oybirliği ile karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 03.11.2017 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir Dost 2018-05-08 00:46:12

Kimsenin ahı kimsede kalmaz derler...