banner388

Fırtına Vezirköprü'yü felç etti! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde etkili olan fırtına hayatı felç etti. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi ve vatandaşlar yürürken zorluk çekti.

Fırtına Vezirköprü'yü felç etti! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde etkili olan fırtına hayatı felç etti. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi ve vatandaşlar yürürken zorluk çekti.

20 Nisan 2024 Cumartesi 19:25

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan fırtına bir apartmanın çatısını uçurdu. Yaşanan facia ucuz atlatılırken vatandaşlar korku ve paniğe kapıldı. Diğer yandan ilçede bazı ağaçlarda devrildi.

O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

VALİLİK UYARDI

Samsun Valiliği ise fırtına konusunda yaptığı uyarıda şu ifadelere yer verdi:

Meteoroloji 10.bölge müdürlüğünden alınan 09 no’lu meteorolojik uyarıya göre ; 
20.04.2024  perşembe  günü saat 12.00 bölge genelinde (Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Ordu’nun iç kesimleri)beklenen rüzgârların; güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden  ulaşımda aksamalar,  çatı  uçması,  soba  ve  doğalgaz  kaynaklı  zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirilmiştir.

Başlangıç saati :  20.04.2024 12:00
Bitiş saati  : 20.04.2024 23:59

Kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar ile enerji hatlarında meydana gelebilecek arızaların önlenmesine yönelik alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi, meydana gelecek olaylara zamanında ve ivedi müdahale edilmesi büyük önem taşımaktadır.
Kurumunuzun (özellikle Büyükşehir Belediyesi, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, DSİi 7. bölge Müdürlüğü, TEİAŞ, YEDAŞ, İlçe Belediyeleri) personel, araç gereç ve malzemelerinin gözden geçirilerek hazır bulundurulması ve iletişim araçlarının ulaşılabilir durumda tutulması,
Büyükşehir Belediyesi  ve İlçe Belediyeleri ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından muhtemel olumsuzluklara koordineli bir şekilde müdahale edilmesinin sağlanması,
Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kaymakamlıklar, İlçe Belediye Başkanlıkları ve kolluk  birimleri ile tüm kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler, muhtarların telefon, faks, sms ve whatsapp mesajı yoluyla uyarılması,   afet duyarlılığı yüksek olan bölgelerde veya bu bölgelerin yakınlarında  ilgili kurumlara ait iş makinelerinin önceden konuşlandırılması, vatandaşlarımıza AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapılması, mahallelerimizdeki anons sistemi v.b. uygun vasıtalarla vatandaşların uyarılması,
Kaymakamlıklar, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Liman Bölge Başkanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Zabıta Başkanlığı/Müdürlükleri başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızca her türlü iletişim araçları kullanılarak ; balıkçılar, balık üretme çiftlikleri, kafe ve lokantalar başta olmak üzere kıyılardaki her türlü işletme sahiplerinin bilgilendirilmesine/uyarılması, kaymakamlık ilçe afet yönetim merkezlerince   ilçede oluşan olumsuz durumların anında Samsun AFAD'a (İl Afet Yönetim Merkezine) bildirilmesi
Hususlarını önemle rica ediyorum.

Son Güncelleme: 20.04.2024 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.