banner388

Fedarasyon ilk meyvesini verdi!

Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (ORKAR) 1. Olağan Genel Kurulu Samsun’da yapıldı. Kongrede Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, oy birliğiyle Federasyonun Genel Başkanlığına getirildi.

Fedarasyon ilk meyvesini verdi!

Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (ORKAR) 1. Olağan Genel Kurulu Samsun’da yapıldı. Kongrede Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, oy birliğiyle Federasyonun Genel Başkanlığına getirildi.

17 Mart 2024 Pazar 11:18
Fedarasyon ilk meyvesini verdi!

DİVAN BAŞKANLIĞINI GÜREL YAPTI

Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Sinop, Çorum illerini kapsayan Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Samsun Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda yapıldı. Komşu illerden gelen delegelerin yanı sıra kongreye Ankara’dan meslek örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Delegelerin önerisi üzerine Divan Başkanlığına Avrasya Medya İletişim Konfederasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel, Başkan Yardımcılığına Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı, Dijital Medya Federasyonu Genel Başkanı (DİMEF) Bahtiyar Kahveci, Katip üyeliğe ise Samsun Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Kan getirildi. Divanın belirlenmesinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Ebediyete intikal eden Gazeteciler bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA KURULDU

Açılış konuşmasını Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Üst Kurul Delegesi Resul Akçay yaptı. Akçay, ORKAR Federasyonunun kuruluşunun Cumhuriyetin 100. Yılına yetiştirmek için büyük bir çaba harcadıklarını belirterek bunun için paydaş cemiyetlerin başkanlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti. Divan Kuruluna sunulan yazılı önerge, Kurucu Genel Başkan Mehmet Yazıcı tarafından okundu. “Federasyonun gelişmesine ve saygınlığının artmasına fayda sağlayacağı düşünülen Konfederasyonlara katılmak veya kurulacak Konfederasyonlara kurucu üye olmak. Gerekirse yeni bir konfederasyon kurmak” şeklinde özetlenen önerge oy birliğiyle kabul edilerek ORKAR’ın önü açıldı. .


KONGREDE SEÇİME TEK LİSTEYLE GİDİLDİ

Seçimlere tek liste ile gidildi. Divana sunulan Yönetim Kurulu Listesi Divan Başkanı tarafından Tüzüğün 16. Maddesi gereğince açık oylamaya sunuldu. Genel Kurulun onayına sunulan Mehmet Yazıcı’nın Genel Başkan olarak işaret edildiği liste, katılanların oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra söz alan ORKAR Genel Başkanı Mehmet Yazıcı katılan delegelere ve Divan Kuruluna teşekkür etti. Federasyonun kuruluş amacının mesleki birlikteliği sağlamak ve basın meslek ilkelerini korumak olduğunu belirten Yazıcı, genel olarak medyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve bu dönemin atlatılmasında meslek kuruluşlarının güç birliği yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek paydaş cemiyetlerden destek istedi.

FEDERASYONA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

AVKON Başkanı ve Divan Başkanı Şakir Gürel de yaptığı konuşmada Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümünde kurulan Orta Karadeniz Federasyonu’nun önemli bir misyon üstlendiğini, bunun gereklerini yerine getireceğine inandığını, bunun için de birlik ve beraberlik içinde çalışmak gerektiğini söyledi. Başkan Gürel, Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nu AVKON üyesi olarak görmekten mutluluk duyacağını da sözlerine ekledi. Kongrenin ardından il dışından gelen delege ve konuklarla birlikte Beytepe Life Kafe Restoranda toplu iftar yemeğine geçildi.

İŞTE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Genel Başkan Mehmet Yazıcı,
Bahtiyar Kahveci,
Hüseyin Kömür,
Cihan Çakır,
Cengiz Keskin,
Ahmet Seven,
Resul Akçay,
Doğan Kan,
Bayram Ok,
Samet Abanoz,
Muradiye Ergin,
Gökhan Gül,
Mehtap Demiralp,
Hüseyin Kurt,
Gökhan İçkilli,
Hamdi Şeker,
Mücahit Gürel,
Ahmet Koç,
Bengül Alkan,
Cüneyt Turguter,
Adnan Öz,
DENETİM KURULU ÜYELERİ
Turgay Sözen,
Cengiz Keskin,
Hicran K. Kınık,
Çetin Kamil Genç,
Hamit Seven,
Gökhan Beşikçioğlu

Son Güncelleme: 17.03.2024 11:23
Anahtar Kelimeler:
Samsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.