banner388

Evden çıkamayan Atakumlulara kapıda hizmet

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi, evden çıkamayanlara yardım eli uzattı.

Evden çıkamayan Atakumlulara kapıda hizmet

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi, evden çıkamayanlara yardım eli uzattı.

18 Mart 2020 Çarşamba 14:50
Evden çıkamayan Atakumlulara kapıda hizmet

Samsun'da koronavirüsü önlemleri alınmaya devam ediliyor. 
Evlerinden dışarı çıkamayan dezavantajlı olan yaşlı, hamile ve engellilere market alışverişi yapılıp kapılarına kadar bırakılacak. 

DIŞARI ÇIKMAK ZORUNDA KALMAYACAKLAR

Bu süreçte dezavantajlı gruptaki 60 yaş üstü, hamile ve engelli Atakumlular, market ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla dışarı çıkmak zorunda kalmayacak.
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin öncülüğünde kurulan Atakum Kent Konseyi’ne bağlı gençlik meclisi, oluşturduğu whatsapp hattı ile ilçedeki dezavantajlı vatandaşların yanında olacak.

 İlçeyi Atakum Belediyesi ile birlikte yöneten gençler, 0552 963 02 30 numaralı whatsapp hattına ulaşıp yardım talebinde bulunan dezavantajlı yurttaşların sipariş listesini alacak.

 İlçede yaşayan 60 yaş üstü, hamile ve engelli yurttaşlar, her gün 08.30 ila 17.00 saatleri arasında whatsapp hattına ulaşıp siparişlerini iletebilecek.

"DEZAVANTAJLI VATANDAŞIN YANINDAYIZ"

Korona virüse karşı bu süreçte dezavantajlı vatandaşları düşündüklerini vurgulayan Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ecem Üner, “Konsey olarak yerel demokratik katılımı yaygınlaştırmak, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincini geliştirmek amacıyla çalışıyoruz. Salgından korunmak için kendini izole etmek zorunda olan yurttaşlara tüm üyelerimizle birlikte destek vermek istedik. 60 yaş üstü, hamile ve engellilerin market ihtiyaçlarına ulaşmak için dışarı çıkmaları oldukça riskli. Onlarla görüşüp market alışveriş listelerini oluşturacağız. Daha sonra temin edilen ürünler kapıda ödeme seçeneği ile adreslerine teslim edilecek. Bu desteği sağladığımız süreçte ilçe sakinlerinden bir isteğimiz olacak. Atakum’da ikamet eden 60 yaş üstü yurttaşların sayısı 26 binden fazla. Çok sayıda hamile ve engelli hemşehrimizin de desteğe ihtiyacı var. Sürecin aksamaması için dezavantajlı grup dışındaki hemşehrilerimizin bu hizmeti kullanmamasını rica ediyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmemiz için tüm Atakumluların bu duruma duyarlılık göstereceğine inanıyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gazi 2020-03-18 16:38:09

Yerinde bir çalışma olmuş.Emeği geçen herkese teşekkürler.

Avatar
Faruk 2020-03-18 19:16:25

Güzel düşünce. Herkesi kutlarım.

Avatar
55 2020-03-19 09:02:21

Güzel bir uygulama olmuş.Lakin şu toplu resim olayı olmamış bu zamanda.