banner388

Erkan: “İnternette yanlış bilgiler var”

İnternette sağlıkla alakalı yapılan aramalar hakkında konuşan Samsun Tabip Odası Murat Erkan, “Bir genel kültür olarak tabiiki internete bakabilirler ama internette çok fazla yanlış bilgiler var” dedi.

Erkan: “İnternette yanlış bilgiler var”

İnternette sağlıkla alakalı yapılan aramalar hakkında konuşan Samsun Tabip Odası Murat Erkan, “Bir genel kültür olarak tabiiki internete bakabilirler ama internette çok fazla yanlış bilgiler var” dedi.

26 Mart 2018 Pazartesi 19:12
Erkan: “İnternette yanlış bilgiler var”

Samsun haber - İnternet, günümüzde her evde bulunmakta. Her şeye yardımcı olan interneti insanlar, sağlıkla ilgili bilgi edinmek için de kullanıyorlar. Ülkemizde de sağlıkla ilgili aramalarda en üst sırayı cilt hastalıkları alıyor, ardından kadın hastalıkları ve hemoroid geliyor. Sağlıkla alakalı internet aramalarını erkeklerden çok kadınlar yapıyor. İnternetin sağlıkla ilgili doğru kullanılması hakkında Samsun Tabip Odası Murat Erkan da açıklamalarda bulundu.

İnternette her bilginin doğru olmadığını belirten Erkan, “Bilişim ve teknoloji iyi bir şey, insanlar her türlü bilgiye ulaşabiliyorlar ama bu her ulaştıkları bilginin doğru olduğu anlamına gelmiyor. Bilinçli kişilerin internet üzerinden, doğru portallardan bilgiyi edinmelerini ben mahsurlu görmüyorum. Sonuçta bu genel kültür kapsamında değerlendirilebilir ama iş hekimlik ve sağlık olduğu zaman uygulama yönünü tercih etmemeleri gerekiyor. Bu internetten aramalar sadece bilinçli birer birey olmaları açısından iyi bir şey. Mesela bir hekimin karşısına gittiğiniz zaman daha rahat soru sorulması, daha kolaylaştırması açısından faydalanılabilir ama internetteki her şey doğru değil. Aslında Türkiye’de sağlıkla ilgili konularda yaygın bir sistem var, bu da benim hep vurguladığım birinci basamak Aile Hekimliği sistemidir. Ne kadar bu iş ötelense de ya da geliştirilmeyip, olması gerekenin gerisinde bırakılsa da bu gözden kaçırılmaması gereken bir hizmet alanıdır” diye konuştu.

“HEKİMLERİ MERKEZE KOYUYORUM”

İnternette önerilen alternatif her yöntemin uygulanmaması gerektiğini söyleyen Erkan, “Bir genel kültür olarak tabii ki de internete bakabilirler ama internette çok fazla yanlış bilgiler var. Mesela hemoroid dediğimiz zaman en çok aratılanlardan birisi, arattırdığınız zaman öyle şeyler çıkıyor ki, alternatif şeyler çıkıyor ve ciddi anlamda ekonomik olarak yüksek rakamlı, büyük umutlar vaadeden ilaçlar, tedaviler çıkıyor. Alternatif tıp denen olay, aslında alternatif yöntemler. Tıp dediğimiz şey, bilimsel bir kavramdır. İnternetten araştırıp alternatif yöntemleri denememeleri gerekir. Ben yine hekimleri burada merkeze koyuyorum. Hekim bazlı bir danışma sürecinin yürütülmesi gerektiğini, burada da gidecekleri ilk noktanın da aile hekimleri olduğunu bir kez daha vurguluyorum. Buralardan yararlandıkları zaman zarar da görmeyecekler, sistem de çalışacak. İki türlü bir yarar olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 27.03.2018 17:10
Anahtar Kelimeler:
SağlıkInternetBilgi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.