banner388

Erhan Usta: Kuş Cenneti Peşkeş Çekilmiştir

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Genel Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, TBMM’de verdiği önergeyle, Samsun’da bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde yapılan düğün organizasyonuna tepki gösterdi.

Erhan Usta: Kuş Cenneti Peşkeş Çekilmiştir

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Genel Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, TBMM’de verdiği önergeyle, Samsun’da bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde yapılan düğün organizasyonuna tepki gösterdi.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 11:09
Erhan Usta: Kuş Cenneti Peşkeş Çekilmiştir

UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI GEÇİCİ LİSTESİNE GİRDİ

Usta, Kızılırmak Deltasının, Türkiye’nin en büyük deltalarından birisi, Kızılırmak Deltasının Samsun’a 30 km mesafede bir doğa cenneti, deltada bulunan su basar ormanlarının (Galeriç) ilkbaharda tabanı tamamen suyla kaplanan yaprak döken ormanlar olduğunu ve Kızılırmak Deltasının, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine girdiğini vurguladı.

KUŞ CENNETİ

Usta, “Bir 'kuş cenneti' olan belde, Kızılırmak Deltasının, Karadeniz sahilinde tabii özelliklerini koruyabilmiş en büyük sulak alanıdır. Deniz, ırmak, göl, kumul, sazlık, bataklık, orman ve tarım alanları gibi hayat ortamlarının sağlıklı bir ekosistem içinde bir arada bulunmaları Bafra Kuş Cennetine biyolojik bakımdan zenginlik ve çeşitlilik sağlamaktadır. Türkiye’de bulunan 420 kuş türünden, deltada bu güne kadar 340 kuş türü saptanmış ve bu türlerin 140 adedi bu alanda üremelerini gerçekleştirmektedir.” diye ekledi.

ÖZEL BİR FİRMAYA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ

Usta sözlerine devamla, “ancak son günlerde sosyal medyanın gündemine düşen ve bizim de kendi araştırmalarımız sonucu edindiğimiz bilgilere göre, bu doğa harikasının “nitelikli doğal koruma alan statüsündeki” alanına bir düğün salonu organizasyonu yapılması için özel bir firmaya peşkeş çekilmiş ve nihayetinde de düğün organizasyonu yapılır hale gelmiştir” diye vurguladı.

Usta’nın önergesinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sorduğu sorular:

1.      Nitelikli doğal koruma alanı statüsündeki Kızılırmak Deltasında, bu düğün salonunun kurulmasına nasıl göz yumulmuştur?

2.      Kimler göz yummuştur?

3.      Ne karşılığında göz yumulmuştur?

4.      Sorumlulara nasıl bir cezai işlem uygulanacak ve Kuş Cennetine verilen bu zarar nasıl giderilecektir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tu size 2021-05-19 13:40:49

izin verenede o salonu oraya yapanada yazıklar olsun tu sizin yüzünüze.

Avatar
fuat orkun 2021-05-19 15:29:32

ustaa masal dinlemeye vaktimiz yok demiri basimiza getiren sensin..birak bu ayaklari..demir ustasi..

Avatar
hüseyin 2021-05-19 11:34:55

başından beri belliydi zaten yüzlerce yazlık evin yıkılma sebebi avcılıga yasaklama sebebi giriş çıkışların kapatılmasıının sebebi buydu zaten fazla sürmez komple kuruturlar binaları dikerler

Avatar
aaaaaa 2021-05-19 16:23:51

neden eleştirilen yotumları yazmıyosunuz siz çok sahte ve yalan baber yapan bir sitesiniz

Avatar
Peskes 2021-05-19 11:56:30

Sorsan kuslari nikahlarlar.

Avatar
Turkiye olabilecek bir haber... 2021-05-19 12:03:54

Dugunden sonrada bol bol eglence amacli silahta atarlar.kus cennetimde beton yolun,otelin,restoranin ne isi oldugu gibi sindide dugun organizasyonu yapilmis .rant saglayacak baska yer kalmamis demekki...

Avatar
aaaaaa 2021-05-19 12:23:45

çok boş siyaset yapıyosun sayın usta icaatlarınz nedir samsuna ne kazandırdınız onlardan bahset biraz

Avatar
Mustafa 2021-05-19 15:03:54

Daha neler arkadaş. Bu iktidar ki Çanakkale şehitliği gibi önemli yerlerimizde en iyi hizmetleri yaptı. Burdaki işi yapanlar derhal gorevden alınmalı. Siyasi bir mesele değil, yanlış yapan gitsin