banner388

Erhan Usta'dan fındık fiyatları konusunda çağrı 

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, fındık fiyatları konusunda TMO'ya seslendi. Alım fiyatlarının hasat başlamadan önce açıklamasına rağmen fiyatların düştüğünü belirten Usta, üreticinin yine mağdur olduğunu ifade etti. 

Erhan Usta'dan fındık fiyatları konusunda çağrı 

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, fındık fiyatları konusunda TMO'ya seslendi. Alım fiyatlarının hasat başlamadan önce açıklamasına rağmen fiyatların düştüğünü belirten Usta, üreticinin yine mağdur olduğunu ifade etti. 

10 Eylül 2019 Salı 15:46
Erhan Usta'dan fındık fiyatları konusunda çağrı 

Erhan Usta, fındık fiyatları konusunda TMO'ya çağrıda bulundu. Çiftçinin borç içerisinde olduğunu, bunu da fırsat bilen kurnaz tüccarların fındık fiyatının açıklanmasına rağmen ucuza alım yaptığını belirterek TMO'nun alım noktasını ve ekip sayısını artırması gerektiğini ifade etti.

TMO ALIM NOKTASI ARTIRILMALI

TMO'nun alım noktasının yetersiz olduğunu dile getiren Usta, “Taban fiyatı 16,50 TL olarak açıklanan fındığın 17 TL'nin üzerinde satılması gereken 52 randımanı 14 TL'nin altına inmiş durumda... Çiftçinin borç ödemeleri fırsat bilinip düşük fiyatla yine emekler sömürülüyor. TMO, alım işlemlerini hızlandırmalı ve buna fırsat vermemeli. Üretici, alım noktalarının, ekip sayılarının ve günlük alım tonajlarının arttırılmasını istiyor. TMO ödemelerinin olabildiğince öne çekilmesi ve çiftçinin ekim, kasım ayı borçlarının aralık sonuna ertelenmesi gibi tedbirlerin de alınması gerekiyor. Aksi halde yine zarar...”

TMO'NUN GÜZELLİK YAPMASI BEKLENİYOR

Samsun'da sel bölgesindeki üreticilere pozitif ayrımcıık yapılması gerektiğini belirten Usta, “Salıpazarı, Terme ve Ayvacık ilçelerindeki üretici, afet sonucu mağduriyetlerinin giderilmesi için TMO'dan pozitif ayrımcılık bekliyor. Afetten etkilenen üreticilerin fındıklarına, rutubet konusunda, buruşuk ve bozuk iç oranlarında bir miktar tolerans gösterilmesi gerekir.”

ÇELTİK FİYATLARINA DEĞİNDİ 

Çeltik fiyatlarının da fındık fiyatları gibi hasat öncesi açıklanmasını gerektiğini ifade eden Usta, “Fındıkta olduğu gibi, çeltik üreticisi de hasat öncesi 2019 yılı taban fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. TMO, girdi fiyatlarındaki artışı da göz önünde bulundurarak üreticinin mağduriyet yaşamayacağı makul bir fiyat açıklamalıdır.”

PATATES SOĞANA GÖSTERİLEN KARARLILIK FINDIĞA GÖSTERİLMİYOR

Usta, "Patateste, soğanda gösterilen kararlılık, fındık başta olmak üzere diğer ürünlerden esirgenmemeli, stokçulara, emek sömürerek para kazananlara fırsat verilmemelidir." dedi.

Son Güncelleme: 10.09.2019 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nadir seckin 2019-09-10 17:14:07

her devrin ustasi ne oldu yeni parti isi yoksa ordandami sutlandin ..

Avatar
cemal ilker 2019-09-10 18:49:30

hadi Erhan ..kirli ayak izlerini silebilecekmisin akp nin it ici gucu ..

Avatar
Alex 2019-09-10 17:02:00

Erhan usta sen zaten belediye seçimlerinde siyasetini bitirdin seni bu saatten sonra kimse takmaz

Avatar
Şenol KARA 2019-09-11 05:02:41

Usta sadece konuşuyon seçimleri mahvettin mutlumusun çırağin soruyo

Avatar
the end 2019-09-11 08:17:48

Sayın Usta seninde siyaset hayatın bitti diye düşünüyorum.Kendini çok büyük oy potansiyelim var diye havalarda görüp olmadık çıkışlar yaparsan olacağı buydu.

Avatar
Erdem 2019-09-11 10:02:14

Sen işine bak erhan usta bittin halkın gözünde çıkmışsın fındığı siyasete alet ederek kullanmak istiyosun

Avatar
ahmet 2019-09-11 09:38:31

TMO FINDIĞI NE YAPAÇAK SADECE KENDİMİ İHRAÇ EDEÇEK YOKSA TÜCÇARAMI SATAÇAK TUCÇARDA İŞLEYİP İHRAÇ EDECEKSE TMO KAR ETMEDEN VERİRSE BÜTÜN MİLLETTEN CIKAÇAK NE ANLADIK O ZAMAN

Avatar
Gerçekler 2019-09-12 08:46:38

Sayın Usta partiden ihraç edilmeden önce fındık fiyatları hakkında hiç konuşmazdın dikkat çekmezdin şimdi ne oldu da birden fındık derdine düştün yine ne gibi planların var.Fakat ağzınla kuş tutsan bundan sonra Samsun dan işine yarayacak kadar oy alamazsın.