banner388

Erhan Usta'dan Atatürk'e hareket olayıyla ilgili açıklama

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TV kanalında Atatürk'e hareket edilmesini kınadı.

Erhan Usta'dan Atatürk'e hareket olayıyla ilgili açıklama

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TV kanalında Atatürk'e hareket edilmesini kınadı.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 17:09
Erhan Usta'dan Atatürk'e hareket olayıyla ilgili açıklama

Samsun haber - MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada Atatürk'e yapılan hakareti kınadı.

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Birkaç gün önce bir özel televizyon kanalında cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili hakaret içeren ve tarihî gerçeklerle bağdaşmayan bir kısım değerlendirmeler yapılmıştı. Bunları kabul edilemez buluyoruz, kınıyoruz. Burada Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili iki tane soruşturma başlatmış olması son derece memnuniyet vericidir. Ortak değerlerimize sahip çıkmak durumundayız. Medyanın da sorumlu hareket etme yükümlülüğü vardır. RTÜK'ün de bu tür gerçek dışı beyanlara fırsat vermemesini temenni ediyoruz" dedi.


ABD Başkanı Trump'ın terör örgütü YPG'ye silah yardımında bulunmasıyla ilgili ise Usta şunları söyledi;

"Bu, bizim açımızdan hiçbir şekilde kabul edilemez, müttefik hukukuyla da bağdaşmayacak bir durumdur. Türkiye'nin ve bölgenin güvenliğini olumsuz etkileyecek bir durumdur. Buradaki yanlışlık Amerika Birleşik Devletleri'nin Rakka operasyonunu YPG'yle birlikte yapmasındadır. Bu anlayış, Suriye'de sorunların çözümünü zorlaştıracaktır, kolaylaştırmayacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.