banner388

Engelliler bina engeline takıldı

Yapılan çoğu binanın engellilere uygun olarak yapılmadığını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği(TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, özellikle bina girişlerinin engellilere uygun olarak tasarlanması gerektiğini belirtti.

Engelliler bina engeline takıldı

Yapılan çoğu binanın engellilere uygun olarak yapılmadığını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği(TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, özellikle bina girişlerinin engellilere uygun olarak tasarlanması gerektiğini belirtti.

31 Ağustos 2016 Çarşamba 22:22
Engelliler bina engeline takıldı

 Yapım aşamasında göz ardı edilen bina girişleri ve eski asansörlerde zorluk çeken engelli vatandaşlar, sorunlarına çözüm bekliyor.
"Bazı arkadaşlarımız aylardır ev bulamıyor"
Yapılan çoğu binanın engelli vatandaşlara uygun yapılmadığından sorun yaşadıklarını ifade eden TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, "Engelliler olarak maalesef bize uygun bina bulmakta güçlük çekiyoruz. Öncelikle binaların girişinden başlarsak binaların girişinde bulunan kaldırımlar yüksek oluyor. Çoğu yerde giriş kapılarında engellilere uygun rampa bulunmuyor. Giriş kapısında ya engelli arabasının geçeceği yerler çok dik oluyor. Bu nedenle oradan geçerken bir yardımcıya ihtiyaç duyuluyor. Eğer yardım edecek biri olmuyorsa çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Yeni binalardaki asansörlerde pek sıkıntı yaşamıyoruz fakat eski iş merkezlerinde bulunan asansörlerde zorluklar yaşıyoruz. Asansörler dar oluyor. Aracımız da asansörün içine sığmadığı için asansörleri kullanamıyoruz. Bu tip iş merkezlerine işimiz düştüğü zaman haliyle işimizi halledemiyoruz. Bu tip asansörlerin olduğu iş merkezlerinde asansörün yanında bir tekerlekli sandalyenin olmasını talep ediyoruz. Daire içlerinde kapı eşikleri de biz engellileri zorluyor. Müteahhitlerimize de buradan sesleniyoruz. Lütfen binaları yaparken özellikle girişlerini engellilerin kimseye ihtiyaç duymadan rahatça girip çıkacakları şekilde yapılmasını istiyoruz. Buna dikkat eden bazı müteahhitlerimiz de var. Onlara teşekkür ediyorum. Binalara iskan verilirken yetkililerimizden bunlara daha fazla dikkat etmelerini bekliyoruz. Samsun’da yaklaşık 70 bin civarında engelli var. Bu azımsanacak bir sayı değil. Bazı arkadaşlarımız aylarca ev arıyor. Fakat birçok etkenden dolayı bulamıyorlar" ifadelerini kullandı.
"TOKİ’lerde ev bulamıyoruz"
TOKİ konutlarının girişlerinin engellilerin sorun yaşamadığını ifade eden Hakyemezoğlu, "TOKİ evlerinin girişleri güzel oluyor. Fakat TOKİ evlerinde de ev bulamıyoruz. TOKİ’de engellilere ev ayrılması lazım. TOKİ konutlarında Ankara, İstanbul’da kontenjan ayrılıyor. Buradaki yapılan veya yapılacak olan TOKİ’lerde engelliye uygun daire ayrılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 31.08.2016 22:38
Anahtar Kelimeler:
BinaEngelliTsd
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.