banner388

Ekmekte büyük oyun

Her gün artan maliyet fırıncıları da zor durumda bıraktı. Samsunlu fırıncılar un toptancılarının tekelleşerek kafalarına göre fahiş fiyat uyguladıklarını belirterek birçok fırıncının iflasın eşiğine geldiğini söylüyor.

Ekmekte büyük oyun

Her gün artan maliyet fırıncıları da zor durumda bıraktı. Samsunlu fırıncılar un toptancılarının tekelleşerek kafalarına göre fahiş fiyat uyguladıklarını belirterek birçok fırıncının iflasın eşiğine geldiğini söylüyor.

17 Kasım 2021 Çarşamba 13:43
Ekmekte büyük oyun

FIRINCILAR DA İSYANDA

Doların 10 TL’nin üzerine çıkmasıyla piyasalar da alt üst oldu. Artan maliyet nedeniyle zarar ettiklerini belirten Samsunlu fırıncılar halkın temel gıdası ekmeğin fiyatını Bin 500 lirada sabit tutarken gramajını ise 230 gramdan 200 grama kadar düşürdü. Ancak girdilerdeki artışın sürmesiyle gramajı düşürmek de işe yaramadı. 

UNCULAR UYANIK ÇIKTI!

Un üreticilerinin kendi aralarında whatsapp grubu kurarak fiyatta tekelleşmeye gittiklerini öne süren fırıncılar, tekelleşerek rekabet ortamının kaldırıldığını, yetkililerin bu haksızlığa bir çözüm bulmasını bekliyor. Doların sürekli artmasıyla birlikte uncuların kurdukları Whatsapp grubu aracılığıyla aynı yüksek fiyattan un satmaya başladıklarını belirten fırıncılar, Fırıncılar Odası Başkanın da görevini yapmadığını söylüyor. 

OLAN VATANDAŞA OLUYOR

Bir süre önce Samsun Vezirköprü ilçesinde bir grup fırıncı iflasın eşiğinde olduklarını belirterek 200 gram ekmeğin 2 TL’den satılmasını önermişti. Ancak Samsunlu fırıncılar, böyle devam ederse en düşük olasılıkla ekmeğin gramajının yeniden 230’a, fiyatının ise 2 liraya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor. 

YENİ EKMEK ZAMMI KAPIDA  

Edinilen bilgiye göre 110 TL olan ekmek mayası son bir hafta içinde 150 TL oldu. Fırıncının en çok kullandığı kalemlerden olan odunun tonu 400 TL’den 1000 TL’ye çıktı. Fırıncının ana maddesi olan unun çuvalı 110 TL’den 222 TL’ye fırladı. Önümüzdeki günlerde beklenen zamlarla birlikte unun çuvalının 270 TL olacağı ifade ediliyor. Girdilerdeki bu artışlar da yeni bir ekmek zammının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. 
SAMSUN HABER
 

Anahtar Kelimeler:
Ekmek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydin yilmaz 2021-11-17 17:18:50

Yapın zammı olsun bitsin zaten gergin herşeye zam geliyor ekmegede gelsin 3 TL olsun