banner388

Eczaneler ve hastalar isyanda! İlaç yok...

İlaç depolarının Şubat ayında zam gelecek ümidiyle  eczanelere bazı ilaçları vermediği iddia edilmekte. Birçok insanı mağdur eden bu durumu Samsunhaber.com olarak ele aldık ve araştırdık.

Eczaneler ve hastalar isyanda! İlaç yok...

İlaç depolarının Şubat ayında zam gelecek ümidiyle  eczanelere bazı ilaçları vermediği iddia edilmekte. Birçok insanı mağdur eden bu durumu Samsunhaber.com olarak ele aldık ve araştırdık.

16 Ocak 2019 Çarşamba 12:17

Samsun'da ve Türkiye genelinde bazı ilaç depolarının zam gelecek ümidi ile bazı ilaçları stokta tutuğu iddia edildi, bunun üzerine Samsunhaber.com olarak eczacılarla ve hastalarla konuştuk. Saklanan ilaçlar arasında öne çıkanlar ise  tansiyon ve diyabet ilaçları. 

ZAMLAR YÜZÜNDEN MESLEKTEN NEFRET ETTİM 

Samsunlu bir eczacı olaya tepkisini göstererek, "Bu zamlar gündeme geldiği sürece bazı ilaçlar piyasada olmuyor. Hastalarımız mağdur oluyor, kardiyoloji, göz ilaçları, üroloji, astım ilaçları ve tansiyon ilaçlarında sıkıntılar yaşıyoruz. Buna devletin bir önlem alması gerekiyor, bu zamlar nedeniyle vallahi nefret ettim bu meslekten" dedi.

İLACIM 3 AYDIR YOK 

Mikrofonumuzu uzattığımız kronik rahatsızlığı olan bir vatandaş ise, "İlaç bulmakta zorlanıyorum, ben şeker hastasıyım. 2 tane hapım şu anda yok, ilacım yok. Doktoruma yazdırdım eczaneye gittim, bu ilaç yok dediler. 3 aydır yok, neden olmadığını sordum, hammadde olmadığı için üretim olmuyormuş dedi. Fakat bence Şubat ayında gelecek olan zamdan dolayı vermiyorlar" diye konuştu.

Haber: Ahmet ALTÜRK | Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 16.01.2019 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasta yakını 2019-01-16 17:18:22

İLAÇ FİYATLARINA GELECEK ZAM FIRSATÇILIK YAPAN İLAÇ DEPOLARI VE İLAÇ FİRMALARI ÜRÜNÜ AZ GÖNDERİYORLAR DEPO DA STOK YAPİYOR HEPSİNE YAZACAKSIN CEZAYI

Avatar
Ali 2019-01-16 14:08:26

Chp nin işidir o. Kiliçdaroğlu saklamiştir zam gekecek diye. Memleket de satilacak birşey kalmadi biz hala birbirimizi yiyelim ve yedigi içdigi bindigi arabasi evi parasi bizden çok farkli olanlari ölümüne savunalim.

Avatar
Mustafa 2019-01-17 00:41:55

MEMLEKETIMIN VE MILLETIMIZIN UZERINE KIM OYUN OYNUYORSA.DILERIM.YUCE'ALLAH TEZ VAKIT BELASINI VERSIN.BASKA DICEK BISEY BULAMIYORUM.

Avatar
çiftçi(hasta yp 2019-01-16 20:30:51

hani sogan noldu fırsat çıydı depocuydu sakladıydı niye depoları basmıyolar.ekemiyoruz sayın hasta yakını demekki oda üretemiyor benim anladıgım bu siz ne anlarsınız gayri