banner388

Dünyanın nabzı Samsun’da atacak

Samsunhaber.com sitemizin yazarlarından ve atletizm’in eski şampiyonlarından Mehtap Arat, bu haftaki köşesinde Samsun’da yapılacak olan 23.İşitme Engelliler Olimpiyatlarını (Deaflympics) ele aldı.

Dünyanın nabzı Samsun’da atacak

Samsunhaber.com sitemizin yazarlarından ve atletizm’in eski şampiyonlarından Mehtap Arat, bu haftaki köşesinde Samsun’da yapılacak olan 23.İşitme Engelliler Olimpiyatlarını (Deaflympics) ele aldı.

18 Nisan 2017 Salı 10:07
Dünyanın nabzı Samsun’da atacak

Samsun HaberYazısında olimpiyatların hem Samsun’a hem de Türkiye’ye büyük kazançlar sağlayacağını belirten Arat, olimpiyatların Samsun’a gelmesinde büyük katkısı olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a da teşekkür etti.

İşte Mehtap Arat’ın köşe yazısı;

Dünya’nın en önemli spor organizasyonlarından 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) 18-30 Temmuz’da Samsun’da yapılacak. Toplam 21 ayrı branşta (Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, yol bisikleti, dağ bisikleti, bowling, futbol, tarihinde ilk kez golf, güreş hem grekoromende hem serbestte, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantiring, plaj voleybolu, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme) bir çok ülke ve sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan organizasyonda Samsun’a büyük kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum.

OLİMPİYAT KENTİ SAMSUN

En önemli kazanımın ise ‘Spor Kenti’ kimliğinin yanında ‘Olimpiyat Kenti’ kimliği ile de anılmaya başlanması. Bu olimpiyatlarla beraber hem turizm açısından hem de ülkeler arası spor kardeşliği bağının daha da güçleneceğine inanıyorum. 

Sporcular için büyük yatırımlar yapan, destek veren, sporda Türkiye adına geleceğe dönük somut ve sağlam adımlar atan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç‘ın alçak gönüllüğünü ve başarısını göz ardı etmek olmaz tabii ki.

Neden alçak gönüllü diyorum sorusuna gelince de, bakanımızla tanışma fırsatını Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesinin vermiş olduğu bir kahvaltı da buldum. Kısa süreli bir sohbetimiz oldu. Orada kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen birçok engelli arkadaşlarımızın isteklerini geri çevirmeden, gayet sıcakkanlı ve güler yüzlü bir şekilde karşılık verdi. Bazı istek ve arzularda bulunan vatandaşlarımızla özel olarak ilgilenmesinden bahsetmiyorum bile. Hatta bir ara bir fotoğraf karesi için dizlerinin üzerinde durarak poz verdi. Gerçekten gördüğüm en güzel tablo buydu .

Her insan kalbinin ekmeğini yer derler. Çok doğru bir söz. Çünkü böylesine güler yüzlü ve sıcakkanlılığın karşılığını Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt’ta da görüyorum. Ben de atletizm ile uğraşan Samsunlu bir atlet olarak, il müdürümüzün sporculara olan sevgisi ve saygısını her zaman takdir ediyorum. Geçen haftalarda yazdığım ‘Başarı’nın Sırrı’ adlı köşe yazımda da bahsettiğim gibi başarı her zaman takdir ve kabul görmelidir.

SAMSUN, OLİMPİYAT ADI ALTINDA TARİHE GEÇTİ

Kabul gören bu başarının yansıması olarak da Dünya çapında Samsun ilimizin ‘Olimpiyat Kenti’ adı altında başarısı olarak tarihe geçmek istiyorum. Ev sahipliğini yapacağımız bu organizasyonda Samsun halkı olarak hazırlıklara başlayalım ve spor kardeşliğinin en güzel kareleri Samsun’dan çıksın.

Şimdiden yarışmalarda ter dökecek bütün arkadaşlarımıza başarılar dilerim.

Son Güncelleme: 18.04.2017 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah KARAOSMANOĞLU(Kocaeli milli atlst 2017-04-18 10:44:05

Mehtab hocam Samsun olimpiyat için tüm bıranşları okadar güzel ifade ettinizki şehrimize neler verceğini inşAllah Samsun'umuza verilir azınıza yürğinize sağlık kutluyorum sizi bukadar güzel köşe yazınızdan dolayı spor bakanımızında samsunlu olması türkiyemiz için bir avantajdır bir veli nimettir ben kocaelili olarak tebrik ediyorum sizi mehtab hocam zaten eski rekortmen atletimizssiniz spora dönmenize çok sevindim ayrıca bir eski milli atlet olarak bu güzel anlamlı yazılarınızdan dolayı kutluyorum sizi mehtab hocam sevgi saygılar sunuyorum ...

Avatar
Batuhan Dinç 2017-04-18 11:48:45

Başarılarının devamını dilerim ablam

Avatar
Hüseyin Alexander KARAKAYA 2017-04-18 14:19:48

Öncelikle Samsun için bu olimpiyat,
dediğiniz gibi büyük kazanım sağlayacak. Türkiye için
büyük bir gurur örneğidir bu durum.Yazılarınızı severek takip ediyorum.
Samsun'un diğer gururu da sizsiniz. Ne güzel ki, spor dışında da
bir sürü sosyal faatliyetlerde buluyorsunuz.Sizi tebrik editor başarılarınızın devamını bekliyorum.Amerika'dan selamlar.

Avatar
Betül Öter 2017-04-18 14:43:33

CAnım Her zaman seninle gurur duymuşumdur senin böyle yazılarını görünce de çok mutlu oluyorum sen muhteşem bi detaysın her zaman güçlü kararlı ve sağlam adımların var benc bir bayan olarak her zaman arkandayım ve hep böyle güçlü kal ♥️

Avatar
Bilal YAZICI 2017-04-18 15:04:55

Tebrikler Mehtap hanım.Samsun adına çok önemli bir organizasyonu dile getirmeniz takdire şayan.Samsun olarak sahip çıkmalıyız..

Avatar
Azra Güzel BATU 2017-04-18 18:48:39

Tebrik ederim canım dostum her zamanki gibi harikasın . Seninle gurur duyuyorum

Avatar
Orhan Sekmen 2017-04-18 20:54:27

tebrikler

Avatar
okan karahan 2017-04-18 21:19:25

Samsun Tarihe Adını Yazdı Ve Güzel Köşe Yazısında Kaleme Alan Sayın Mehtap Arat Teşekkürler Kendisine Başarılarının Devamını Dilerim Güçlü İnsan