banner388

Dünyanın gözü Troya'da

2018 yılının Troya yılı olması nedeniyle ulusal ve uluslararası projeleri olduğu ile ilgili Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli, "Troya konusunu projelendirdik. Çanakkale Valiliğine de dünyadaki bütün körleri13-18 Ağustosta toplayıp birkaç etkinlik yapmak istediğimizi söyledik" dedi.

Dünyanın gözü Troya'da

2018 yılının Troya yılı olması nedeniyle ulusal ve uluslararası projeleri olduğu ile ilgili Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli, "Troya konusunu projelendirdik. Çanakkale Valiliğine de dünyadaki bütün körleri13-18 Ağustosta toplayıp birkaç etkinlik yapmak istediğimizi söyledik" dedi.

21 Temmuz 2018 Cumartesi 22:11
Samsun haber - Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı'cın sunduğu Gündem programına konuk olan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli, 2018 yılının Troya yılı olduğunu ve yapmak üzere olan birçok projeleri hakkında önemli bilgiler verdi.

"Türkiye'de yeni bir engelli hareketi doğacağını umuyoruz"


Türkiye Engelliler Federasyonu olarak Avrupa Delegasyonuna sundukları proje hakkında konuşan İçli, "Türkiye Engelliler Fedarasyonu adına yaptığımız güzel bir proje var. İllerimizde ne kadar örgütümüz varsa il engelli meclisinde bir araya gelsin istiyoruz. Bütün illerde il engelli meclisi oluşsun. Bütün hareketler bu meclisler dahilinde oluşsun istiyoruz. Biz de bunları düşünürken kaynak aramaya başladık. Bu sırada Avrupa Delegasyonunun bir çağrısı vardı ve bu düşüncemizi projelendirdik ve hemen delegasyona başvuru yaptık. Avrupa Delegasyonu bu projeyi çok beğendi ve 6 aydır destekliyor. 3 yıllık bi proje ve bu sene Eylül ayı itibari ile sahaya çıkacağız. Tek tek illeri dolaşıp meclis kuracağız ve Samsun'a tekrar geleceğiz. Belediye ve Valilik ile engelli meclisi olarak muhattap olunmasını istiyoruz. Türkiye'de yeni bir engelli hareketi doğacağını umuyoruz" diye konuştu.

Homeros'ta görme engelli bir ozandı


Türkiye'nin yurtdışında bozulan imajını düzeltmeye çalıştığını ifade eden İçli, "Türkiye Körler Fedarasyonu adına sürdürdüğümüz bit proje daha var. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti hükümetince 2018 yılı Troya yılı olarak ilan edildi. Troya yılı dolayısıyla uluslararsı ve ulusal alanda bir takım etkinlikler uygulanmaya çalışılıyor. Bu konu üzerinden turist akımı sağlanmaya çalışılıyor. Türkiye'nin yurtdışında bozulan imajı düzeltilmeye çalışılıyor.Troya deyince akla Troya savaşları geliyor. Troya savaşı deyince İlyada ve sonrasında da aklımıza Homeros geliyor. Homeros deyince de aklımıza kör bir ozan geliyor" dedi.

"Savaşının çirkin yüzünü ortaya çıkaralım"


Türkiye'de 2018'in Troya yılı olması nedeniyle Çanakkale'de etkinliklet düzenleneceğini belir'ten İçli, "Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi ike birlikte Troya konusunu projelendirdik. Çanakkale Valiliğine de dünyadaki bütün körleri13-18 Ağustosta toplayıp birkaç etkinlik yapmak istediğimizi söyledik. Bu etkinlikler Homeros okumaları, herkesin kendi dilinde İlyada'dan bir pasaj okuması şeklindeki etkinliklerdir. Herkes kendi bayrakları ile yürüsün ve hepimizin kardeş olduğunu, birliğimizi Çanakkale'den tüm Türkiye ve dünyadan ilan edelim. Bütün örgütlerin imza attıkları bir kardeşlik ve birlik bildirgesi yayınlayalım istiyoruz. Troya savaşının çirkin yüzünü ortaya çıkaralım. Barışın önemine vurgu yapalım. İnsanlığa körlerden bir mesaj verelim. Aynı zamanda dünyanın başka ülkelerinden gelen insanları da çeşitli yerlere götürüp gezdirelim istiyoruz" şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.