banner388

Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi'nin yeni ismi: Özel Akay Narin Bakım Merkezi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde hizmet vermekte olan Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi'nin ismi değişerek Özel Akay Narin Bakım Merkezi oldu.

Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi'nin yeni ismi: Özel Akay Narin Bakım Merkezi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde hizmet vermekte olan Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi'nin ismi değişerek Özel Akay Narin Bakım Merkezi oldu.

13 Ocak 2023 Cuma 17:12
Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi'nin yeni ismi: Özel Akay Narin Bakım Merkezi

Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi artık Özel Akay Narin Bakım Merkezi adı altında hizmet verecek. 

ÖZEL AKAY NARİN BAKIM MERKEZİ HAKKINDA

*4 Temmuz 2014 tarihinde Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Dr. Nejat AKYOL Özel Bakım Merkezi toplamda 16.000 m² alana kurulmuş olup, kapalı alanı 6.500 m²‘dir. Artık Özel Akay Narin Bakım Merkezi adıyla hizmet vermektedir.

*Hali hazırda 108 personeli ile hizmet vermekte olan Özel Akay Narin Bakım Merkezi'nde 98'i bedensel engelli, 96'sı ruhsal engelli olmak üzere toplamda 194 kişiye hizmet vermektedir. 

*Kurum bünyesinde psikolog, sosyal çalışmacı, gerontolog, psikolojik danışman, hemşire, fizyoterapist, ATT, paramedik fizik tedavi teknikeri, 400 ve 560 saatlik engelli bakım eğitimi almış sertifikalı bakıcı personeller bulunmkatadır.

*Halk eğitim işbirliği ile beden eğitimi, takı-tasarım, el sanatları, örgü, heykeltraş, halk oyunları, ritim grubu ve görsel sanatlar öğretmenleri görev yapmaktadır.

*Her birim için farklı bahçe kullanım alanları mevcuttur ve yine bahçe içerisinde ortak olarak kullanılabilecek basketbol, voleybol ve futbol sahaları bulunmakla birlikte ekip biçebilecekleri hobi bahçesi bulunmaktadır. Spor öğretmenler düzenli olarak sabah yürüyüşleri yaptırmanın yanında, egzersiz programları düzenleyerek bahçe içerisinde bulunan çeşitli spor sahalarını aktif olarak kullanmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisindeki etkinlik odalarında bulunan masa tenisi spor etkinliği aktif bir şekilde engellilerin hizmetine sunulmuştur.

*Bina bedensel engelli ve ruhsal engelli olmak üzere iki birime ayrılmıştır. Her birimin kendi içerisinde sağlık odası, bireysel görüşme odaları, etkinlik odaları, sigara odası, dinlenme odası, özel bakım odası, çok amaçlı salonlar gibi alanları bulunmaktadır. Toplu olarak oturabilecekleri, televizyon izleyebilecekleri ve aktif olarak kullanılan çok amaçlı salonlarda bakıcı personeller gözetiminde engelliler zamanlarını en güzel şekilde değerlendirirler. Etkinlik odalarında Milli Eğitimin iş birliği ile görevlendirilen görsel sanatlar öğretmeni; el işleri, resim, ebru, dokuma, yapboz gibi etkinlikleri takipli bir şekilde yaptırmaktadır. Görüşme odalarında psikolog ve sosyal hizmet uzmanı, gerontolog, psikolojik danışman  tarafından bireysel görüşmeler, grup terapileri, kişisel gelişim ve eğitim programları düzenli olarak yürütülmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.